Παραολυμπιακοί Αγώνες: Βραδιά όνειρο με «χρυσό» τον Κωνσταντινίδη και «χάλκινο» τον Λαζαρίδη

Ημερομηνία:

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης και ο Λάζαρος Στεφανίδης έκαναν το απίθανο «1-3» στη σφαιροβολία F32 στίβου των Αγώνων του Παρισιού, με τον πρώτο να στέφεται «χρυσός» Παραολυμπιονίκης και τον δεύτερο «χάλκινος».

Μάλιστα, ο Κωνσταντινίδης ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου σημειώνοντας νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ και χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό στους εφετινούς Αγώνες και ένατο στο σύνολο (1 χρυσό, 3 ασημένια, 5 χάλκινα). O 54χρονος ήρθε στο Παρίσι έχοντας ατομικό ρεκόρ 11.60μ και εφετινή καλύτερη επίδοση στα 10.56μ. Σήμερα στον τελικό έριξε κατά σειρά 11.17 – 11.57 – 10.94 – 11.92 και 11.93 μέτρα στην τελευταία του προσπάθεια για να καταρρίψει δύο φορές το ευρωπαϊκό ρεκόρ!

Τρομερή εμφάνιση έκανε και ο Λάζαρος Στεφανίδης που έριξε 9.84μ και κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, πίσω από τον Κωνσταντινίδη και τον ανεξάρτητο (Ρώσο) Αλεξέι Τσούπκιν που έριξε 11.39μ.

Ο τρίτος Έλληνας του τελικού, Δημήτρης Ζησίδης έριξε 8.88μ για να ολοκληρώσει ως 6ος Παραρολυμπιονίκης τον τελικό κάνοντας επίσης σπουδαία εμφάνιση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήλωση SKY express: Καλεί τη διοίκηση της...

Η SKY express ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι...

Καλοκαιρινή δουλειά στα όρια της αντοχής –...

«Ονειρο θερινής νυκτός» οι διακοπές για χιλιάδες εργαζόμενους στα...

Δήλωση SKY express: Καλεί τη διοίκηση της...

Η SKY express ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι...

Καλοκαιρινή δουλειά στα όρια της αντοχής –...

«Ονειρο θερινής νυκτός» οι διακοπές για χιλιάδες εργαζόμενους στα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σάββατο 13 Ιουνίου και Κυριακή 14 Ιουνίου 2026

Η Αντιδήμαρχος Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη θα είναι η Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στην Διεθνή Έκθεση BEYOND 2026

Mε εκθέματα στην αιχμή της καινοτομίας και συμμετοχή σε...