Παραολυμπιακοί Αγώνες: Βραδιά όνειρο με «χρυσό» τον Κωνσταντινίδη και «χάλκινο» τον Λαζαρίδη

Ημερομηνία:

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης και ο Λάζαρος Στεφανίδης έκαναν το απίθανο «1-3» στη σφαιροβολία F32 στίβου των Αγώνων του Παρισιού, με τον πρώτο να στέφεται «χρυσός» Παραολυμπιονίκης και τον δεύτερο «χάλκινος».

Μάλιστα, ο Κωνσταντινίδης ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου σημειώνοντας νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ και χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό στους εφετινούς Αγώνες και ένατο στο σύνολο (1 χρυσό, 3 ασημένια, 5 χάλκινα). O 54χρονος ήρθε στο Παρίσι έχοντας ατομικό ρεκόρ 11.60μ και εφετινή καλύτερη επίδοση στα 10.56μ. Σήμερα στον τελικό έριξε κατά σειρά 11.17 – 11.57 – 10.94 – 11.92 και 11.93 μέτρα στην τελευταία του προσπάθεια για να καταρρίψει δύο φορές το ευρωπαϊκό ρεκόρ!

Τρομερή εμφάνιση έκανε και ο Λάζαρος Στεφανίδης που έριξε 9.84μ και κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, πίσω από τον Κωνσταντινίδη και τον ανεξάρτητο (Ρώσο) Αλεξέι Τσούπκιν που έριξε 11.39μ.

Ο τρίτος Έλληνας του τελικού, Δημήτρης Ζησίδης έριξε 8.88μ για να ολοκληρώσει ως 6ος Παραρολυμπιονίκης τον τελικό κάνοντας επίσης σπουδαία εμφάνιση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Βάσεις 2026: Πάνω από 10.000 κενές θέσεις...

Η εικόνα για τις βάσεις 2026 αρχίζει να ξεκαθαρίζει...

Έτσι θα περιορίσεις την εξάντληση αν κάνεις...

Ένα συχνό επιχείρημα κατά των διαλειμμάτων είναι ότι μειώνουν...

Βάσεις 2026: Πάνω από 10.000 κενές θέσεις...

Η εικόνα για τις βάσεις 2026 αρχίζει να ξεκαθαρίζει...

Έτσι θα περιορίσεις την εξάντληση αν κάνεις...

Ένα συχνό επιχείρημα κατά των διαλειμμάτων είναι ότι μειώνουν...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επιδότηση-μαμούθ για το «σαφάρι» του λαγοκέφαλου: Ενεργοποιείται το πρόγραμμα του 1,5 εκατ. ευρώ στην Κρήτη

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και...

Έρευνα για την αυτοκτονία 43χρονης στο σκοπευτήριο Μαλεβιζίου

Σοκ στο Ηράκλειο από την αυτοκτονία 43χρονης σε σκοπευτήριο...

Έτσι θα περιορίσεις την εξάντληση αν κάνεις δουλειά γραφείου και είσαι «καρφωμένος» σε καρέκλα

Ένα συχνό επιχείρημα κατά των διαλειμμάτων είναι ότι μειώνουν...