Παράταση στις αντιρρήσεις κατά του Δασικού Χάρτη στη Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, της Βουλευτή Χανίων κ. Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκου Καλογερή μετά από αίτημα του τελευταίου, με αντικείμενο την παράταση υποβολής αντιρρήσεων κατά του δασικού χάρτη η οποία έχει καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαΐου 2022.
Ο κ. Καλογερής τόνισε, ανάμεσα στα άλλα, την ιδιαιτερότητα που υπάρχει για τις Π.Ε. Χανίων, Π.Ε. Ρεθύμνου και το βόρειο τμήμα της Π.Ε. Ηρακλείου όπου ταυτόχρονα με τη διαδικασία των αναρτήσεων των δασικών χαρτών υποβάλλονται και οι δηλώσεις των ιδιοκτητών για το Κτηματολόγιο με καθυστέρηση τριών χρόνων σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Αποτέλεσμα αυτής της συγκυρίας είναι η πλήρης αδυναμία των εμπλεκόμενων επαγγελματιών στους οποίους απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι λόγω και του ελλιπέστατου υποβάθρου, να μπορούν να ανταπεξέλθουν στον τεράστιο φόρτο εργασίας.
Ο κ. Υπουργός παρόλο που κατανόησε το δίκαιο το αιτήματος, λόγω των δεσμεύσεων της χώρας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμφώνησε στην παράταση ενός (1) μηνός για την υποβολή των αντιρρήσεων κατά του δασικού χάρτη, παρά το γεγονός ότι το διάστημα αυτό δεν είναι αρκετό για να ολοκληρωθεί το πολύ σημαντικό αυτό έργο με την πληρότητα που απαιτείται.
Ο κ. Καλογερής ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την αποδοχή και την κ. Μπακογιάννη για την αποφασιστική στήριξή της στο δίκαιο αίτημα των πολιτών της Κρήτης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.