Παρέμβαση Γιάννη Κεφαλογιάννη στην Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας

Ημερομηνία:

Ζοζέπ Μπορέλ προς Γιάννη Κεφαλογιάννη:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υιοθετήσει μέτρα για την αντιμετώπιση απειλών που δέχονται τα κράτη-μέλη»
Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να εξειδικεύσει και να υιοθετήσει μέτρα εφαρμογής του άρθρου 42.7 της Συνθήκης της Ε.Ε., για τις απειλές που αντιμετωπίζουν τα κράτη-μέλη επισήμανε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ, απαντώντας σε σχετική επισήμανση του Βουλευτή Ρεθύμνου της Ν.Δ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Στο πλαίσιο της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ) που διεξάγεται το διήμερο 4-5 Σεπτεμβρίου στην Πράγα, ο κ. Κεφαλογιάννης επισήμανε ότι «ο πόλεμος στην Ουκρανία ανέδειξε τη σημασία της ενίσχυσης των δομών και διαδικασιών της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας καθώς και τη σημασία της στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ.»

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ο Έλληνας Βουλευτής, «η Ευρώπη δεν πρέπει να επαναλάβει με την Τουρκία το ίδιο λάθος που έκανε με τη Ρωσία, αναφέροντας ότι «πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα της Ένωσης η εφαρμογή του άρθρο 42.7 της Συνθήκης της ΕΕ αναφορικά με τη ρήτρα αμοιβαίας άμυνας».
Ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε προς τον κ. Μπορέλ και τα μέλη των εθνικών αντιπροσωπειών της Ε.Ε. που συμμετέχουν στη Διάσκεψη, ότι «η Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπη με την απειλή των συνεπειών ενός ακραίου αναθεωρητισμού από την Τουρκία, ο οποίος εκδηλώνεται με διάφορες μορφές, όπως η εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών»- διαπίστωση με την οποία συμφώνησε απολύτως ο κ. Μπορέλ.
Ολοκληρώνοντας, ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να εδραιώσουμε τις προσπάθειές μας για την εφαρμογή της προσφάτως εγκριθείσας «Στρατηγικής Πυξίδας» της ΕΕ που θα μας επιτρέψει να υπερασπιστούμε κατά τρόπο αυτόνομο τις κοινές μας αξίες και αρχές».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Περιφέρεια Κρήτης αρωγός στον δήμο Αγ....

Ο Δήμαρχος Αγ. Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα...

Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ευχαριστεί όλους όσοι...

Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες...

Η Περιφέρεια Κρήτης αρωγός στον δήμο Αγ....

Ο Δήμαρχος Αγ. Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα...

Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ευχαριστεί όλους όσοι...

Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου τιμά τη μνήμη των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών

Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης προς τις οικογένειες των θυμάτων και...

Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης για τις φωτιές στην Κρήτη: Άμεση προτεραιότητα η υπογειοποίηση δικτύου ΔΕΔΔΗΕ.

Στόχος η άμεση προστασία των περιοχών υψηλής επικινδυνότητας πυρκαγιάς...

Νέος Κύκλος Μαθημάτων Κινεζικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, προσφέρει μαθήματα...