Παρουσίαση Σεισμογράφου στο 4ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου

Ημερομηνία:

Την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, στις 7 μ.μ. θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση στο 4ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου σεισμογράφος που κατασκευάστηκε και λειτουργεί στο σχολείο.

Η συσκευή κατασκευάστηκε από τον εκπαιδευτικό του σχολείου Κλεάνθη Σιμιρδάνη σε συνεργασία με τον υπεύθυνο ΕΚΦΕ Ρεθύμνου Κωστή Χαλκιαδάκη και τον Γιάννη Συσκάκη, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, πρώην συνεργάτη του ΕΚΦΕ Ρεθύμνου, στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος «Σεισμο-γράφω» της Πανελλήνιας ένωσης των Υπεύθυνων ΕΚΦΕ με τις οδηγίες του Βασίλη Νούση υπεύθυνου Ε.Κ.Φ.Ε Θεσπρωτίας που θα συμμετέχει εξ αποστάσεως στην εκδήλωση.

Ο σεισμογράφος λειτουργεί καταγράφοντας σεισμικές δονήσεις που έχουν μέγεθος κοντά στα 3 Ρίχτερ γύρω από την Κρήτη, αλλά και μακρινότερους σεισμούς μεγαλύτερης έντασης και είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο σχολικών σεισμογράφων IRIS, μέσα από το οποίο είναι προσβάσιμα τα δεδομένα που λαμβάνει χρησιμοποιώντας κατάλληλο δωρεάν λογισμικό (Jamaseis).

Στην κατασκευή συμμετείχαν και ομάδα μαθητών του σχολείου που θα παρουσιάσουν τον τρόπο λειτουργίας του
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο καθηγητής Γεωφυσικής του Ε.Κ.Π.Α Δρ. Φίλιππος Βαλλιανάτος που θα παραθέσει ομιλία με θέμα: «Σεισμικότητα στο μέτωπο του Ελληνικού τόξου: Χθες, Σήμερα, Αύριο».
Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του τμήματος Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Φιλοσοφική Σχολή στην πόλη Γιορτή στον...

Σάββατο, 16 Μαΐου 2026 6.30 με 10.30 το βράδυ Η...

Την Παρασκευή τα εγκαίνια του Κέντρου Υφαντικής...

Εγκαινιάζοντας έναν νέο χώρο αφιερωμένο στη διατήρηση, ανάδειξη και...

Η Φιλοσοφική Σχολή στην πόλη Γιορτή στον...

Σάββατο, 16 Μαΐου 2026 6.30 με 10.30 το βράδυ Η...

Την Παρασκευή τα εγκαίνια του Κέντρου Υφαντικής...

Εγκαινιάζοντας έναν νέο χώρο αφιερωμένο στη διατήρηση, ανάδειξη και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related