Πάσχα: Λιγοστά τα αρνιά φέτος – Στα 15 – 17 ευρώ το κιλό το κατσίκι, στα ίδια με πέρυσι το τσουρέκι

Ημερομηνία:

Πόσο θα πληρώσουμε τον οβελία, τα σοκολατένια αυγά και τις λαμπάδες
Χωρίς αρνί φαίνεται ότι θα στρωθεί το φετινό τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα, με το ελληνικό κατσίκι να αναμένεται να φτάσει στον καταναλωτή στην τιμή των 15 – 17 ευρώ το κιλό.

Όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης κτηνοτρόφων Μυρτώ Λύκα, «ανρί φέτος δεν υπάρχει», κάτι που αναμένεται να επηρεάσει την τιμή του για όσα λίγα ίσως διακινηθούν. Ο λόγος είναι ότι «σφάχτηκαν πάρα πολλά ζώα λόγω των ζωονόσων και ήδη έχουμε μεγάλη απώλεια πληθυσμού».

Όπως συμπλήρωσε η ίδια, υπάρχουν κτηνοτρόφοι που θα κρατήσουν πάρα πολλά αρνιά αυτήν την στιγμή για αντικατάσταση. Το Πάσχα είναι νωρίς και είναι ταυτόχρονα με το Καθολικό, η Ιταλία σηκώνει τα αρνιά στα 5-6 κιλά οπότε τα μικρά αρνιά έχουν φύγει. Ό,τι έχει μείνει στους σταύλους είτε είναι μικρό για σφάξιμο είτε δεν υπάρχει καθόλου».

Όσο για τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές, η κ. Λύκα είπε πως περιμένουν ότι «η τιμή για τους παραγωγούς θα φτάσει τη Μεγάλη Εβδομάδα στα 10 – 11 ευρώ το κιλό. Στον καταναλωτή φαντάζομαι θα πάει στα 15 – 17 ευρώ», σημειώνει.

«Ό,τι έχει μείνει από αρνιά στους σταύλους είτε είναι μικρό για σφάξιμο είτε δεν υπάρχει καθόλου»

Την ίδια ώρα, προέτρεψε όσους έχουν χωριά και θα κάνουν Πάσχα εκεί να προτιμήσουν να προμηθευτούν το κρέας απευθείας από τον παραγωγό ώστε «να γλιτώσουν κάτι στην τιμή».

Επίσης, διευκρίνισε ότι το γεγονός ότι σφάχτηκαν πολλά αρνιά σημαίνει ότι ο καταναλωτής «πιθανόν αυτό που θα φάει δεν θα είναι ελληνικό» για να προσθέσει αμέσως μετά ότι το καλό φέτος είναι πως λόγω των ζωονόσων θεωρείται ότι δεν έρθουν ζωντανά αρνιά αλλά κατευθείαν σφαγμένα.

Και πρόσθεσε: «Οπότε θα υπάρχουν ήδη σφραγίδες πάνω και τουλάχιστον ο κόσμος θα ξέρει τι είναι αυτό που τρώει».

Σοκολατένια αυγά και τσουρέκια
«Ζεσταίνεται» σιγά σιγά η αγορά για το Πάσχα, με τους φούρνους να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καθώς προετοιμάζονται για τα παραδοσιακά εδέσματα, όπως τα τσουρέκια και τα σοκολατένια αυγά.

«Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας για το Πάσχα, ο κόσμος έχει αρχίσει κάνει έρευνα αγοράς», λέει ο Δημήτρης Πατρώνας, υπεύθυνος καταστήματος. «Σε τιμές, κρατάμε ακριβώς τις ίδιες με τα προηγούμενα χρόνια. Τα προϊόντα είναι χειροποίητα, υπάρχουν επιλογές για μικρούς και μεγάλους» προσθέτει ο ίδιος.

Όσο για την τιμή των αυγών, ο ίδιος διευκρινίζει ότι αυτό εξαρτάται από το βάρος και το μέγεθος του αυγού. Παρόμοια είναι η εικόνα και στα πασχαλινά τσουρέκια, τα οποία διατίθενται σε πολλές γεύσεις και σχήματα.

Τέλος, σε παρόμοιες τιμές με πέρυσι αναμένεται να κινηθούν και οι πασχαλινές λαμπάδες. «Οι τιμές ξεκινούν από 15 ευρώ περίπου γιατί όλα τα στοιχεία είναι οικολογικά, χρησιμοποιούμε φυσικά υλικά και στηρίζουμε τους Έλληνες καλλιτέχνες» αναφέρει ιδιοκτήτρια καταστήματος με πασχαλινά είδη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ελληνοτουρκικά: Αιγαίο σε τεντωμένο σκοινί – Η...

Αποστρατιωτικοποίηση στο τραπέζι, διάλογος στον αέρα - Ανοίγει ξανά...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,2 εκατ. ευρώ...

Κέρδη άνω των 2,2 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ...

Ελληνοτουρκικά: Αιγαίο σε τεντωμένο σκοινί – Η...

Αποστρατιωτικοποίηση στο τραπέζι, διάλογος στον αέρα - Ανοίγει ξανά...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,2 εκατ. ευρώ...

Κέρδη άνω των 2,2 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηλεκτρικά Ποδήλατα: Περισσότερα από 15.000 χιλιόμετρα, 2.000 ενοικιάσεις και 2.000 εγγραφές μέσα σε 6 μήνες

Ολοκληρώθηκε η πιλοτική περίοδος λειτουργίας – Σημαντικές οι φθορές...

Ηράκλειο:Δύο άτομα είχαν στην κατοχή τους όπλα,γεμιστήρα και φυσίγγια

Συνελήφθησαν -2- άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ...

Ηράκλειο : Ψήφισμα στήριξης άδικου αποκλεισμού πρόσληψης συναδέλφου Κοινωνικής Λειτουργού ΑΜΕΑ στην Περιφέρεια Κρήτης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΔΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΑΜΕΑ...