ΠΑΣΟΚ:Οι πρωτιές και οι συσχετισμοί

Συνεχίζεται η καταμέτρηση στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την εκλογή των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής και μέχρι στιγμής έχουν ενσωματωθεί λίγο περισσότερο από 3500 ψηφοδέλτια σε σύνολο 4.500 περίπου ψηφισάντων.

Οι υποψήφιοι ήταν 464 και οι σύνεδροι μπορούσαν να βάλουν έως 45 σταυρούς. Σημειώνεται ότι στην Κεντρική Επιτροπή δικαίωμα συμμετοχής έχουν -χωρίς εκλογή- οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, οι πρώην πρόεδροι, εκπρόσωποι τριτοβάθμιων σωματείων.

Σε ότι αφορά τους συσχετισμούς η κυριαρχία των προεδρικών του Νίκου Ανδρουλάκη είναι απόλυτη με ποσοστά που ξεπερνούν το 65%. Στις πρώτες 300 θέσεις οι γυναίκες είναι 61. Κάτι που σημαίνει ότι «τρώνε» τους τελευταίους 39 άνδρες λόγω της ποσόστωσης του 1/3 στη νέα Κεντρική Επιτροπή.

Επίσης στις ποσοστώσεις πρέπει να συνυπολογιστούν και οι 7 που πρέπεινα προέρχονται από τον απόδημο ελληνισμό, οι 3 ΑμΕΑ, οι 20 από τις εσωκομματικές τάσεις (Ανανεωτική Αριστερά κλπ) και το 10% που πρέπει να είναι κάτω των 35 ετών.

Η σειρά κατάταξης
Ως προς τη σειρά κατάταξης, πρώτος έρχεται αναμφισβήτητα ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, (1.789 ψήφους ως τώρα) τον οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προτείνει για νέο γραμματέα του κόμματος.

Στη δεύτερη θέση έρχεται ο απερχόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης (1.189 ψήφους μέχρι στιγμής) που στηρίχθηκε από το παπανδρεϊκό μπλοκ, ένα κομμάτι γεννηματικών αλλά πήρε ψήφους και από άλλες τάσεις -ακόμη και από ανδρουλακικούς.

Τρίτος ο επίσης εξ απορρήτων του Νίκου Ανδρουλάκη, Στέφανος Ξεκαλάκης με 1.051 ψήφους ως τώρα.

Τέταρτος κατατάσσεται ο Κώστας Παπαδημητρίου, (737 ψήφους) ο οποίος είναι ο γενικός γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που πριμοδοτήθηκε από την πλευρά Ανδρουλάκη. Πέμπτος ο Φίλιππος Σαχινίδης, και έκτος ο Μιχάλης Καρχιμάκης που ανήκουν στους παπανδρεϊκούς.

Έβδομος ο Σωτήρης Παπαγεωργίου, όγδοος ο Παναγιώτης Ψυχογιός, ένατος ο Συμεών Δανιηλίδης.

Σε υψηλή θέση εκλέγεται ο Παύλος Χρηστίδης (στην 10η θέση ως τώρα με 630 σταυρούς) ο οποίος στηρίχθηκε από γεννηματικούς, νεολαίους και προεδρικούς ενώ κατάφερε να εκλέξει και 5-6 από την «ομάδα» του.

Προεδρικοί
Στο στρατόπεδο των «ανδρουλακικών» στη 18η θέση είναι ο Σωτήρης Ζαρπαλάς, ο Ηρακλής Δρούλιας (θέση 32), ο Χάρης Δούκας (θέση 42), ο Αντώνης Σαουλίδης (θέση 64), η Μάρα Κουκουδάκη (θέση 75), ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος (81ος), ο Παναγιώτης Βλάχος (86ος), ο Βαγγέλης Τσόγκας (145ος), η διευθύντρια του γραφείου του Ν. Ανδρουλάκη, Ελένη Αναστασίου (165η), η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Αναστασία Σιμητροπούλου (248η θέση).

Παπανδρεϊκοί
Από τους παπανδρεϊκούς εκτός από τους Μιχάλη Καρχιμάκη και Φίλιππο Σαχινίδη, η εξ απορρήτων συνεργάτιδα του Γ. Παπανδρέου Έφη Χαλάτση η βρίσκεται με τα ως τώρα αποτελέσματα στην 22η θέση και είναι μέχρι στιγμής η πρώτη γυναίκα (στο σύνολο) σε σταυρούς, ενώ ο Δημήτρης Ρέππας κατατάσσεται 27ος . Πολύ καλά πήγαν επίσης, ο Γιώργος Πεταλωτής (58ος), Δημήτρης Οικονόμου (40ος) ο Βασίλης Νούσιος (51ος), η Πωλίνα Λάμψα (61η).

Ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά Μανώλης ‘Οθωνας πήγε εξαιρετικά καλά καθώς είναι στη 31η θέση, επίσης ο Στέφανος Παραστατίδης (70ος), ο Γιάννης Κουτσούκος (52ος) , ο Πέτρος Ευθυμίου – τον οποίο ενημέρωσαν το βράδυ του Σαββάτου ότι θα είναι υποψήφιος – κατατάσσεται ως τώρα 108ος, ο Χρήστος Πρωτόπαπας (198ος).

Πολύ υψηλά κατετάγη το στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς Θοδωρής Μαργαρίτης που έρχεται 43ος και είναι ο πρώτος σε ψήφους από τους εκτός ΠΑΣΟΚ, ενώ ο πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος που εκπροσωπεί τη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ, κατατάσσεται στην 193η θέση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.