Πατέρας Αντώνιος: «Ανεβαίνω Γολγοθά» – Τι λέει λίγο πριν τη δίκη για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Ημερομηνία:

«Συνεχίζω να ανεβαίνω Γολγοθά» λέει ο πατέρας Αντώνιος, λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει η δίκη για τους καταγγελλόμενους ξυλοδαρμούς στην «Κιβωτό του Κόσμου».

«Συνεχίζω να ανεβαίνω τον Γολγοθά έως την πλήρη δικαίωση. Ουδέν ψευδέστερον ότι υπήρχαν βιαιοπραγίες στα παιδιά. Οι μάρτυρες θα μιλήσουν. Η αλήθεια θα ακουστεί για άλλη μια φορά» επιμένει ο πατέρας Αντώνιος, μιλώντας στο Star.

Σημειώνεται ότι η δίκη για τους ξυλοδαρμούς στην «Κιβωτό του Κόσμου», έπειτα από καταγγελίες φιλοξενούμενων παιδιών, ξεκινά την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου. Στο εδώλιο μαζί με τον πατέρα Αντώνιο θα καθίσουν άλλοι επτά κατηγορούμενοι ανάμεσά τους πρώην διευθυντές της Κιβωτού και η πρεσβυτέρα.

Ο πατέρας Αντώνιος έχει ακόμα δύο μέτωπα ανοιχτά με τη Δικαιοσύνη, την έρευνα για τα οικονομικά της Κιβωτού και τη δικογραφία για ασέλγεια καθ’ έξιν κατά ανηλίκων.

Η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για τις συνθήκες μεσαίωνα στην Κιβωτό του Κόσμου
Καταπέλτης ήταν η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για την Κιβωτό του Κόσμου, που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και τις συνθήκες μεσαίωνα, που βίωναν τα παιδιά, με βία, σκληρές τιμωρίες, εξαναγκασμό σε διακοπή φοίτησης και πολύωρη εργασία, ξυλοδαρμούς και απομόνωση.

Μέσα στις 24 σελίδες της έκθεσης, περιγράφονταν με μελανά χρώματα ο τρόπος λειτουργίας των δομών της ΜΚΟ και οι μέθοδοι «διαπαιδαγώγησης» που εφαρμόζονταν σε αυτές, με πρωταγωνιστές 3 στενούς συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου, για τον οποίο αναφέρεται, ότι «το κύρος και η ευρεία κοινωνική αποδοχή που περιέβαλε τη δημόσια εικόνα του είχαν καταστήσει την “Κιβωτό του Κόσμου” ουσιαστικά υπεράνω κριτικής ή ελέγχου από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας».

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται επίσης, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή διατηρούσε τους κωδικούς πρόσβασης των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ασκούσε έλεγχο στις επαφές και επικοινωνίες τους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παρασκευή και 13: Γιατί θεωρείται γρουσούζικη –...

Σήμερα είναι Παρασκευή 13 και το ΒΗΜΑ πραγματοποιεί ιστορική...

Νέο σκίτσο του Αρκά για την Παρασκευή...

Με ένα σκίτσο που ισορροπεί ανάμεσα στο χιούμορ και...

Παρασκευή και 13: Γιατί θεωρείται γρουσούζικη –...

Σήμερα είναι Παρασκευή 13 και το ΒΗΜΑ πραγματοποιεί ιστορική...

Νέο σκίτσο του Αρκά για την Παρασκευή...

Με ένα σκίτσο που ισορροπεί ανάμεσα στο χιούμορ και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Ρεθύμνης:Διακοπή κυκλοφορίας της οδού Ζαμπελίου και της οδού Χαρίκλειας Δασκαλάκη

Σε εξέλιξη βρίσκονται σημαντικά έργα αποκατάστασης οδών που εκτελεί...

Ηράκλειο:Εργασίες στην λεωφόρο Νικολάου Πλαστήρα από τη ΔΕΥΑΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο 14/3 Εργασίες σύνδεσης ύδρευσης και αποχέτευσης...

Σταύρος Αρναουτάκης: «Η Κρήτη αναδεικνύεται σε απόλυτο παγκόσμιο προορισμό εμπειριών και πολιτισμού»

Τον οραματικό και φιλόδοξο μετασχηματισμό που συντελείται στην Κρήτη,...

Επίσκεψη κομματικών στελεχών στο έργο του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου

Με πρωτοβουλία του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη...