Πατέρας Αντώνιος: Είναι σκευωρία και θα αποδειχτεί – Θα εκπλαγείτε

Ημερομηνία:

Για την παραπομπή του σε δίκη για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων μίλησε ο πατέρας Αντώνιοςστην εκπομπή του MEGA, «Ακόμα δεν είδες τίποτα».

Ο πατέρας Αντώνιος, ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, ξέσπασε υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μείζονα σκευωρία.

«Υποστηρίζω και αποδεικνύω πως πρόκειται για μια μείζονα σκευωρία. Θα φανούν όλα στην πορεία και θα εκπλαγείτε. Θα κάνουμε υπόμνημα στο συμβούλιο αντικρούοντας την πρόταση. Είμαι βέβαιος για την αθωότητά μου και περιμένω το δικαστήριο για να φανεί η σκευωρία».

Στη συνέχεια μίλησε για τη στάση της οικογένειάς του, λέγοντας ότι η πρεσβυτέρα και τα παιδιά του είναι κοντά του. «Είμαστε δεμένοι. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι είμαι αθώος», δήλωσε ο ιερέας.

Η πρόταση του εισαγγελέα

Ο εισαγγελικός λειτουργός αξιολογώντας τα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας εισηγήθηκε την παραπομπή του πατέρα Αντωνίου σε δίκη για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη.

Κατά τον εισαγγελέα, έχουν προκύψει από τη διαδικασία της ανάκρισης επαρκείς ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου ώστε να παραπεμφθεί στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, με βάση τις καταγγελίες δύο ανηλίκων – φιλοξενουμένων σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Όπως αναφέρει ο κ. Νομικός, αν και ο πατέρας Αντώνιος αρνείται συνολικά τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι πρόκειται περί μιας μεθοδευμένης κατασκευής γεγονότων, «οι ισχυρισμοί του δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες κι οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηλεκτρονική ψήφος σε δήμους και δημοψηφίσματα: Πώς...

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία εισάγεται τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο...

Εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ θα...

Η ρύθμιση αυτή αφορά εργαζόμενους που προσλήφθηκαν πριν από...

Ηλεκτρονική ψήφος σε δήμους και δημοψηφίσματα: Πώς...

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία εισάγεται τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο...

Εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ θα...

Η ρύθμιση αυτή αφορά εργαζόμενους που προσλήφθηκαν πριν από...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηλεκτρονική ψήφος σε δήμους και δημοψηφίσματα: Πώς θα γίνονται οι εκλογές από το 2028

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία εισάγεται τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο...

Βορίζια: Διαφωνία ανακρίτριας-εισαγγελέως για την ποινική τύχη του 43χρονου αγροτοκτηνοτρόφου

Θα αποφανθεί το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Ρεθύμνου για την...

Πάμπλουτοι Ινδοί «βλέπουν» την Κρήτη ως τουριστικό παράδεισο

Εκδήλωση ξενοδόχων και ελληνο-ινδικού Επιμελητηρίου στο Ηράκλειο. Οι νέες προοπτικές,...