ΠΕΔ Κρήτης: Συνάντηση Γιάννη Κουράκη με τους εκπροσώπους των λαϊκών αγορών στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννη Κουράκη συνάντησαν σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΠΕΔ στο Ηράκλειο, τα μέλη του προεδρείου των συλλογικών φορέων των Παραγωγών και Εμπόρων Λαϊκών Αγορών και του εξέθεσαν τις απόψεις τους επί του νομοσχεδίου που προωθεί η Κυβέρνηση που αφορά στις λαϊκές αγορές και τροποποιεί το νόμο 4497/2017.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του θεσμού, το προωθούμενο νομοσχέδιο φέρνει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών, δημιουργεί πολλά προβλήματα, επιχειρεί να αναθέσει τη διαχείριση μεγάλου μέρους των λαϊκών αγορών σε ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ, γι’ αυτό και χαρακτηρίστηκε σαν “νομοσχέδιο – ταφόπλακα” για τις λαϊκές αγορές.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Κουράκης ευχαρίστησε το προεδρείο για την ενημέρωση και τόνισε την χρησιμότητα του θεσμού των λαϊκών αγορών.

Ανέφερε δε ότι αφού ανακοινωθεί το ακριβές περιεχόμενο του νομοσχεδίου, η ΠΕΔ και οι ΟΤΑ της Κρήτης θα καταθέσουν τις απόψεις τους, ώστε οι λαϊκές αγορές να εξακολουθήσουν να υπηρετούν την ανάγκη για την οποία ιδρύθηκαν, δηλαδή να προωθούν τα συμφέροντα των παραγωγών, αλλά και να εξυπηρετούν το καταναλωτικό κοινό, με τρόπο που δεν θα νοθεύει τον λαϊκό χαρακτήρα τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος εμπόρων βιομηχανικών ειδών Γιωργος Μπαχλιτζανάκης, Πρόεδρος εμπόρων αγροτικών προϊόντων Παντελής Γαλατάς, ο Πρόεδρος παραγωγών λαϊκών αγορών Ν. Ηρακλείου κ. Παντελής Παπαδάκης και ο Γεν. Γραμ. σωματείου παραγωγών λαϊκών αγορών κ. Γιώργος Φραγκιαδάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης για τα κρίσιμα...

Συνάντηση για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ελαιοκαλλιέργεια...

Εγκρίθηκε ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου...

Εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή η τροποποίηση του νέου...

Συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης για τα κρίσιμα...

Συνάντηση για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ελαιοκαλλιέργεια...

Εγκρίθηκε ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου...

Εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή η τροποποίηση του νέου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι προτάσεις του ΔΝΤ για το στεγαστικό: Βάλτε φόρο στα άδεια σπίτια, χτίστε κοινωνικές κατοικίες

Οι προτάσεις του ΔΝΤ για το στεγαστικό περιλαμβάνουν ένα...

Ελλάδα–Κύπρος: Επιτυχής συνεργασία σε διακρατικά εργαστήρια πολιτικής προστασίας

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «ACT4ALL». Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και...

«Στις 20:00 θα συμβεί»: Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν για επίθεση που «δεν έχει ξαναδεί»

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει θέσει τελεσίγραφο που λήγει σήμερα...