ΠΕΔ Κρήτης: Συνάντηση Γιάννη Κουράκη με τους εκπροσώπους των λαϊκών αγορών στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννη Κουράκη συνάντησαν σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΠΕΔ στο Ηράκλειο, τα μέλη του προεδρείου των συλλογικών φορέων των Παραγωγών και Εμπόρων Λαϊκών Αγορών και του εξέθεσαν τις απόψεις τους επί του νομοσχεδίου που προωθεί η Κυβέρνηση που αφορά στις λαϊκές αγορές και τροποποιεί το νόμο 4497/2017.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του θεσμού, το προωθούμενο νομοσχέδιο φέρνει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών, δημιουργεί πολλά προβλήματα, επιχειρεί να αναθέσει τη διαχείριση μεγάλου μέρους των λαϊκών αγορών σε ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ, γι’ αυτό και χαρακτηρίστηκε σαν “νομοσχέδιο – ταφόπλακα” για τις λαϊκές αγορές.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Κουράκης ευχαρίστησε το προεδρείο για την ενημέρωση και τόνισε την χρησιμότητα του θεσμού των λαϊκών αγορών.

Ανέφερε δε ότι αφού ανακοινωθεί το ακριβές περιεχόμενο του νομοσχεδίου, η ΠΕΔ και οι ΟΤΑ της Κρήτης θα καταθέσουν τις απόψεις τους, ώστε οι λαϊκές αγορές να εξακολουθήσουν να υπηρετούν την ανάγκη για την οποία ιδρύθηκαν, δηλαδή να προωθούν τα συμφέροντα των παραγωγών, αλλά και να εξυπηρετούν το καταναλωτικό κοινό, με τρόπο που δεν θα νοθεύει τον λαϊκό χαρακτήρα τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος εμπόρων βιομηχανικών ειδών Γιωργος Μπαχλιτζανάκης, Πρόεδρος εμπόρων αγροτικών προϊόντων Παντελής Γαλατάς, ο Πρόεδρος παραγωγών λαϊκών αγορών Ν. Ηρακλείου κ. Παντελής Παπαδάκης και ο Γεν. Γραμ. σωματείου παραγωγών λαϊκών αγορών κ. Γιώργος Φραγκιαδάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Άρθρο του Δημήτρη Γ. Χρηστάκη : Η...

Η Βιάννος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. (1ο μέρος) Η ιστορία...

Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη : «Μητρόπουλος – Καζαντζάκης...

«Μητρόπουλος – Καζαντζάκης – Θεοδωράκης. Η συνάντηση τριών μεγάλων» Ένα...

Άρθρο του Δημήτρη Γ. Χρηστάκη : Η...

Η Βιάννος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. (1ο μέρος) Η ιστορία...

Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη : «Μητρόπουλος – Καζαντζάκης...

«Μητρόπουλος – Καζαντζάκης – Θεοδωράκης. Η συνάντηση τριών μεγάλων» Ένα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Άλμα τιμών στο ελαιόλαδο, έφτασε στα 4,70 ευρώ στην Κρήτη, 5,10 και 5,20 ευρώ στην Λακωνία

Αν και είμαστε στον Σεπτέμβριο παραμένει αυξημένο το εμπορικό...

Ρέθυμνο:Ο Θεατρικός Περίπλους επιστρέφει δυναμικά για τη νέα θεατρική σεζόν!

Μετά από τις άκρως επιτυχημένες παραστάσεις του στις αρχές...

2η Γιορτή Παιδιού στο Ρέθυμνο από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 17.00- 22.00 Χώρος Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου...