Πέφτουν οι υπογραφές για τους υδρογονάνθρακες στην Κρήτη

Πέφτουν οι υπογραφές για τους υδρογονάνθρακες στην Κρήτη. Στο Ελεγκτικό Συνέδριο βρίσκεται η περιβαλλοντική μελέτη για τους…

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο βρίσκεται η περιβαλλοντική μελέτη για τους υδρογονάνθρακες της Κρήτης και πιθανότητα το καλοκαίρι θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9».

Σχετικά με το θέμα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονοναθράκων, ο Υπουργός Περιβάλλοντος υπογράμμισε ότι οι συμβάσεις για τις περιοχές «Ιόνιο» και «Κυπαρισσιακό Κόλπο» θα υπογραφούν στις 9 Απριλίου. Ο κύκλος των συμβάσεων, πρόσθεσε, κλείνει με την περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης, για την οποία το σχετικό αίτημα υπεβλήθη τον Ιούνιο του 2017 και υπεγράφη έναν χρόνο μετά. Στο πλαίσιο αυτό, η περιβαλλοντική μελέτη έχει ήδη ολοκληρωθεί και αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς εξέταση και εκτιμάται ότι η σύμβαση θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση το καλοκαίρι.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές που διανοίγονται για τη χώρα καθώς η ανατολική Μεσόγειος μπαίνει στον χάρτη παραγωγής υδρογονονανθράκων, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι «η Ελλάδα συνεργάζεται στενά με άλλες χώρες, όπως η Κύπρος και το Ισραήλ για τη μεταφορά του αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά, μέσω του East Med. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στο East Med Gas Forum, μαζί με την Αίγυπτο, την Ιταλία, την Κύπρο, το Ισραήλ, την Ιορδανία και την Παλαιστινιακή Αρχή, το οποίο αποτελεί έναν χώρο διαλόγου και συντονισμού των ενεργειών όλων των αυτών των χωρών προκειμένου να υπάρξουν συνέργειες και κάποιες πρωτοβουλίες».

Freepen.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.