Για πέντε λόγους ο Μπαλτάκος είναι προκλητική λύση για την ΕΠΟ

Μόνος υποψήφιος στις εκλογές της 1ης Ιουνίου, αν γίνουν, θα είναι ο Τάκης Μπαλτάκος. Το γεγονός ότι δεν θα έχει αντίπαλο ή ότι υποδείχθηκε από 44 ενώσεις δεν σημαίνει ότι είναι η ιδανική λύση για την ΕΠΟ. Πολλοί φίλαθλοι θα συμφωνήσουν πως πρόκειται για προκλητική λύση.

Τι σημαίνει η πιθανή εκλογή του Μπαλτάκου στην προεδρία της ομοσπονδίας; Ο 68χρονος παράγοντας έχει ξεπερασμένη φιλοσοφία, ενώ δεν περνά απαρατήρητο πως σε τρεις συνεντεύξεις του δεν έκανε αναφορά στην ολιστική μελέτη που η υλοποίησή της αποτελεί προτεραιότητα των FIFA, UEFA αλλά και της κυβέρνησης.

Ειδικότερα:

1) Η αναφορά στους Δέδε, Τριβέλλα ισοδυναμεί με… επιστροφή στη δεκαετία του 1990. Θεωρεί υγεία τις διοικήσεις τους σε ΕΠΑΕ (σ.σ. τώρα έχουμε Super League) και ΕΠΟ (σ.σ. ο Τριβέλλας είχε εμφανιστεί με τις πυτζάμες του σε τηλεοπτικό στούντιο, σε ζωντανή εκπομπή). «Εγώ ως νέος δικηγόρος είχα βιώσει, όταν ο Γιώργος Βαρδινογιάννης ήταν αυτός που με εισήγαγε στο χώρο του ποδοσφαίρου, το οποίο τιμώ ιδιαίτερα. Εκείνο το οποίο θυμάμαι και είδα πως γινόταν αυτό, το βίωσα. Είχε ο Παναθηναϊκός πρόεδρο της ΕΠΟ, τον Τριβέλλα, μέλος του ΠΑΟ, πρόεδρο της ΕΠΑΕ τον Δέδε, μέλος του ΠΑΟ, και να παίρνει σε 17 χρόνια 4-5 πρωταθλήματα. Αυτό ήταν υγεία», δήλωσε ο Μπαλτάκος. Ήταν η αποκαλούμενη εποχή του «Βαρδινογιαννισμού» που έχει συνδυαστεί με κυνήγι κατά του Ολυμπιακού.

2) «Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου. Με τον ΠΑΟΚ είχα μια πολύ καλή συνεργασία με την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας. Τον Μελισσανίδη τον ξέρω χρόνια, αλλά δεν είναι η ομάδα μου η ΑΕΚ», δήλωσε επίσης ενώ σε προηγούμενη συνέντευξή του δεν έκρυψε ότι «είχα πάντα αντιπαράθεση με τον Ολυμπιακό». Δηλαδή, η αποτυχημένη «εξυγίανση» είναι στο πλευρό του και οι ενώσεις που τον πρότειναν δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

3) Υπήρχε αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και έχει παραδεχθεί ότι ξέρει το μπάσκετ καλύτερα από το ποδόσφαιρο. Αρα, κι εδώ υπάρχει ταύτιση με συγκεκριμένη πλευρά.

4) Στην ποδοσφαιρική πιάτσα απορούν με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ο Μπαλτάκος με δεδομένο ότι δεν είναι «ποδοσφαιράνθρωπος». Επίσης, είχε δηλώσει ότι «το θέμα της προεδρίας της ΕΠΟ δεν είναι κάτι που είχα σκεφτεί ποτέ, έμενα πρώτα από όλα με ενδιαφέρει να είμαι δικηγόρος, ούτε πολιτικός είμαι ούτε παράγοντας».

5) Άλλη μια απόδειξη της φιλοσοφίας του; «Χρειάζεται να αλλάξουν τα πάντα, ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να επανέλθει εκεί που ήταν παλαιότερα»! Η ολιστική μελέτη που είναι;

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.