Περαχώρι Ανωγείων: Δυόμισι χρόνια μετά το φονικό, η ένταση δεν έχει κοπάσει μεταξύ των δύο οικογενειών

Περαχώρι Ανωγείων: Δυόμισι χρόνια μετά το φονικό, η ένταση δεν έχει κοπάσει μεταξύ των δύο οικογενειών

Έχουν περάσει δυόμιση χρόνια από το διπλό φονικό στα Ανώγεια, που βύθισε στο πένθος δύο οικογένειες και έστειλε στη φυλακή τον 31 χρόνο Μανώλη Καλομοίρη.

Η αστυνομία έμεινε καιρό στο Περαχώρι Ανωγείων, στη γειτονιά που έχασαν τη ζωή τους ο Λευτέρης Καλομοίρης και ο Γιώργος Ξυλούρης, από το φόβο αντεκδίκησης, αν και η οικογένεια Καλομοίρη έφυγε από την πρώτη στιγμή από το χωριό.

Όμως φαίνεται πως η ένταση στο Περαχώρι Ανωγείων δεν έχει κοπάσει. Όταν μέλη της οικογένειας Καλομοίρη επισκέπτονται το σπίτι τους και τον τάφο του “Ντελικανή” όπως ήταν γνωστός σε όλη την Κρήτη ο Λευτέρης Καλομοίρης, “τα αίματα ανάβουν”.

Η ΕΡΤ Χανίων αποκαλύπτει ένα βίντεο, όπου μόλις μέλη της οικογένειας Ξυλούρη αντίκρυσαν μέλη της οικογένειας Καλομοίρη που επισκέφθηκαν το σπίτι τους στο Περαχώρι, δημιουργήθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο και χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία.

Στο βίντεο της ΕΡΤ φαίνεται ένα αυτοκίνητο στο οποίο μπαίνουν οι δύο κόρες του Μανώλη Καλομοίρη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στο πίσω κάθισμα βρίσκεται και ένα μωρό. Το αυτοκίνητο είναι σταματημένο έξω από το σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι και το μαγαζί που διατηρεί η οικογένεια Ξυλούρη, μόλις λίγα μέτρα πιο μακριά.

Ξαφνικά ακούγονται φωνές και απειλές από την απέναντι πλευρά, οι οποίες σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια Καλομοίρη, προέρχονται από τη μητέρα του Γιώργου Ξυλούρη. Οι δύο γυναίκες στο αυτοκίνητο τρομάζουν και όπως ακούγεται στο αποκαλυπτικό βίντεο της ΕΡΤ, παίρνουν τηλέφωνο την αστυνομία ζητώντας βοήθεια.

“Ελάτε τώρα στου Καλομοίρη, είμαστε μόνες μας” ακούγεται να λέει η μία από τις δύο κόρες του. Είναι μόνο ένα από τα πολλά φραστικά επεισόδια που έχουν σημειωθεί στη γειτονιά που έγινε το διπλό φονικό τον Μάϊο του 2020, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ πολλές είναι και οι μηνύσεις που έχουν κατατεθεί.

Την ερχόμενη Πέμπτη 10 Νοεμβρίου εκδικάζεται ενώπιον του μικτού ορκωτού Εφετείου Κρήτης η υπόθεση του Μανώλη Καλομοίρη, στον οποίο πρωτόδικα είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη, ο οποίος νωρίτερα είχε σκοτώσει τον πατέρα του Λευτέρη Καλομοίρη.

Λόγω της έντασης που υπάρχει, η δίκη που είχε αναβληθεί στις 17 Μαρτίου του 2022, αναμένεται να γίνει κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και αυτός είναι και ο λόγος που η αστυνομία έχει υποδείξει ξεχωριστούς χώρους στο δικαστικό Μέγαρο Χανίων για τις δύο οικογένειες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.