Πέρασε στην Ολομέλεια η Συνθήκη των Πρεσπών

Ημερομηνία:

Πέρασε κατά πλειοψηφία η συμφωνία των Πρεσπών από την επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής.

Η συμφωνία πέρασε «δια βοής» καθώς δεν υπήρξε ψηφοφορία, όπου έτσι κι αλλιώς το αποτέλεσμα ήταν δεδομένο: 29 υπέρ και 26 κατά την ψήφισής της.

Η συζήτηση και επεξεργασία του σχεδίου νόμου ξεκίνησε στις 5 απόγευμα της Δευτέρας, 21 Ιανουαρίου και στο διάστημα που ακολούθησε μίλησαν 38 βουλευτές και όλοι οι εισηγητές και ειδικοί αγορητές με δικαίωμα δευτερολογίας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών εξασφάλισε πλειοψηφία από την Επιτροπή, όπως προέκυψε από τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής.

Το επόμενο στάδιο είναι η εισαγωγή της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια προκειμένου, αύριο, Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, να ξεκινήσει η συζήτηση και να ολοκληρωθεί μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου προς Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.

Με βάση το άρθρο 91 παρ. 6 του Κανονισμού της Βουλής, μετά την επεξεργασία και την εξέταση τoυ νομοσχεδίου, η αρμόδια διαρκής επιτρoπή συντάσσει και υπoβάλλει πρoς στην Ολομέλεια την έκθεσή της, στην οποία θα περιλαμβάνεται η θετική εισήγηση της επιτροπής επί του σχεδίου νόμου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τα Πολιτικά Κρήτης σας εύχονται “Καλά Χριστούγεννα”

Με αφορμή τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων, τα Πολιτικά...

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 26 εκατομμύρια ευρώ...

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...

Τα Πολιτικά Κρήτης σας εύχονται “Καλά Χριστούγεννα”

Με αφορμή τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων, τα Πολιτικά...

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 26 εκατομμύρια ευρώ...

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έτσι θα διώξετε το άγχος και την πίεση για τέλειες Χριστουγεννιάτικες μέρες..

7 εύκολοι τρόποι να το πετύχετε. Στο σπίτι μας, η...

«Δεν θέλω να χαλάσω τα Χριστούγεννα κανενός»: Η πραγματικότητα για τη θλίψη στις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια, φορείς και οργανώσεις επισημαίνουν την ανάγκη...