Περί αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων ο λόγος-Πως μπορεί να διαμορφωθεί ο χάρτης του Ελληνικού ποδοσφαίρου….(Β΄Μέρος)

Συνεχίζουμε το δεύτερο μέρος περί αναδιάρθωσεων πρωταθλημάτων που σε μεγάλο ποσοστό τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα συμπεριλαμβανόμενης και της Γ΄Εθνικής οδεύουν προς οριστική διακοπή.

Στο πρώτο μέρος σας αναφέραμε τον τρόπο διεξαγωγής των φετινών πρωταθλημάτων,τώρα θα σας αναφέρουμε για το πως θα μπορούσε να γίνει μια νέα αναδιάρθρωση.

Ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα Ενώσεων

Ξεκινάμε λοιπόν από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα,που με οριστική διακοπή για την φετινή ποοδσφαιρική χρονιά,θα μπορούν, και είναι πιο εύκολο να διαμορφώσουν κατάλληλα τα πρωταθλήματα τους οι εκάστοτε ποδοσφαιρικές ενώσεις,που είναι και υπεύθυνες για την διεξαγωγή τους,παρόλο που ο κ.Δημητρίου ανέφερε ότι η ΕΠΟ είναι αυτή που θα αποφασίσει.
Όποτε όσα διαρρέουν και από την ΕΠΟ και με την τοποθέτηση του κ.Λασκαράκη θα παρθεί απόφαση για το σύνολο των ερασιτεχνικών πρωταθλήματων,καθώς βέβαια ερασιτεχνικό και Γ΄Εθνική κατηγορία θα πρέπει να γίνει αλυσιδωτά και συντονισμένα.

Βέβαια μην ξεχνάμε ότι για να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα όπως δήλωσε και ο Γ.Γ.Α.κ.Μαυρωτάς, τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχουν οι ειδικοί επιστήμονες που διαχείριζονται την κρίση,,και είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν θα ξεκινήσουν και με ποιό τρόπο,και  σε οποιαδήποτε απόφαση παρθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς του ποδοσφαίρου.

Να δούμε όμως παρακάτω τι αναφέρει η προκήρυξη της Γ΄Εθνικής για προβιβασμούς απο τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η προκήρυξη για τον προβιβασμό από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στη Γ΄Εθνική 

Να υπενθυμίσουμε ότι στην προκήρυξη της Γ΄Εθνικής αναφέρεται ότι θα πρέπει να προβιβαστούν από τα ερασιτεχνικά πρωταθληματα στην Γ΄Εθνική 56 ομάδες, συν 2 ομάδες για τον όμιλο Κρήτης,που από τις δευτεραθλήτριες των 4 ενώσεων της Α΄Κατηγορίας των Κρητικών ενώσεων,έχει προβλεπτεί να παίξουν αγώνες μπαράζ και από τους 4 να ανέβουν οι 2 πρώτες ομάδες.

Προβιβασμός από Ε.Π.Σ.
Οι πενήντα τρεις (53) πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3) δευτεραθλήτριες ομάδες
των ιδρυτριών Ενώσεων,(Αθήνα, Πειραιάς, ΕΠΣ Μακεδονίας) δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) ομάδες, προβιβάζονται στη Γ΄ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2020 – 2021.

Παρακάτω όσα αναφέρει η προκήρυξη για τους δευτεραθλητές  τις ενώσεις της Κρήτης και για τον όμιλο της 

Όσον αφορά τις Ε.Π.Σ. της Κρήτης (Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων), μόνο για την περίοδο 2020 – 2021 θα προβιβάσουν εκτός των Πρωταθλητών τους σύνολο τέσσερα (04) Σωματεία, και δύο (2) επιπλέον Σωματεία μετά από αγώνες κατάταξης των τεσσάρων (04) Δευτεραθλητών τους σε Όμιλο, μετά το πέρας της κανονικής περιόδου των πρωταθλημάτων τους.

 Όλες οι ανωτέρω Ε.Π.Σ. έχουν την υποχρέωση έως την Δευτέρα 13 Απριλίου 2020 να έχουν ολοκληρώσει το Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας τους, να έχουν επικυρώσει την βαθμολογία και να μας έχουν αποστείλει τους Δευτεραθλητές της Α΄ Κατηγορίας τους.

 Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της κανονικής περιόδου των πρωταθλημάτων των εν λόγω Ε.Π.Σ. θα διεξαχθεί από την Ε.Π.Ο. ένα μίνι πρωτάθλημα για τον προβιβασμό δύο (2) εκ των τεσσάρων (4) Δευτεραθλητών στην Γ΄ Εθνική, ώστε να συμπληρωθεί ο Όμιλος της Κρήτης και να έχει από τούδε και στο εξής δέκα τέσσερα (14) Σωματεία με τους εξής όρους:

 α. Θα πάρουν μέρος σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα οι Δευτεραθλήτριες Ομάδες σύμφωνα με την τελική βαθμολογική κατάταξη της κάθε Ε.Π.Σ. από τις ανωτέρω. Συνολικά θα πάρουν μέρος τέσσερις (04) Ομάδες.
 β. Θα σχηματιστεί ένας (01) Όμιλος από τέσσερις (04) Ομάδες. 
 γ. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας) μετά από κλήρωση που θα διεξαχθεί στην Ε.Π.Ο. Συνολικά θα διεξαχθούν έξι (6) αγωνιστικές. 
δ. Οι δύο πρώτες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του Ομίλου θα προβιβαστούν στην Γ΄ Εθνική. Συνολικά θα προβιβαστούν δύο (02) Ομάδες.
 ε. Οι υπόλοιπες Ομάδες του Ομίλου θα παραμείνουν στις οικείες Ε.Π.Σ. για την περίοδο 2020 – 2021.
 στ. Όλες οι Ομάδες θα αγωνισθούν με τους ίδιους όρους και κανόνες που αγωνίζονταν στα πρωταθλήματα που συμμετείχαν, λόγω του ότι προέρχονται από διαφορετικές Διοργανώτριες. 

Αναδιάρθρωση  Γ΄Εθνικής κατηγορίας

Στη Γ΄Εθνική τη φετινή χρονιά σε όλους τους ομίλους βρίσκονται 106 ομάδες στο σύνολο τους,4 εξ αυτών, να έχουν αποχωρήσει ήδη από τα πρωταθλήματα που αγωνίζονταν.

Προβιβασμός και των 8 ομάδων πρωταθλητών του κάθε όμιλου στην επόμενη κατηγορία ,παραμονή όλων των ομάδων στην κατηγορία,εκτός από τις ομάδες που ήδη έχουν αποχωρήσει οικειοθέλως και έιναι 4 στον αριθμό.
Το σύνολο των ομάδων είναι 94 ,προβιβασμός 56 ομάδων που έχει προβλεπτεί στην προκήρυξη,συν και τις 4 δευτεραθλήτριες των 4 Κρητικών ενώσεων,που προέβλεπε για 2 ομάδες στην επόμενη κατηγορία.

Στο σύνολο είναι 154 ομάδες,με 10 ομίλους,μεταξύ αυτών 14,15, και 16 ομάδων σε κάθε όμιλο, με τον όμιλο Κρητης να φτάνει τις 16 ομάδες,και βέβαια και οι άλλοι όμιλοι αναλόγων και τηρουμένων γεωγραφικών κριτηρίων,και περιόρισης μεταφορικών εξόδων.

Κατάργηση Football League και παραμένει η ονομασία Super League 2 με 2 ομίλους βόρειο και νότιο.

Από την φετινή Football league που συμμετείχαν 14 ομάδες, δεν πέφτει κανένας,και δεν ανεβαίνει κανένας σε άλλη κατηγορία,απλά όλες οι ομάδες ενσωματώνονται αυτόματα στην Super League 2.

Από την Super League 2 ανεβαίνουν αυτόματα στη Super League 1 οι 4 πρώτες ομάδες που βρίσκονται στον βαθμολογικό πίνακα,για τις 2 ομάδες που υποβιβάζονται,αν δεν πληρούν τα κριτήρια λόγω οικονομικών προβλημάτων υποβιβάζονται στη Γ’Εθνικη,όπως επίσης και οποιαδήποτε άλλα ομάδα είτε από αυτές που είναι ήδη στις 2 κατηγορίες,είτε και αυτές που προβιβαζονται από τη ΓΕθνικη,θα πρέπει να τηρούν κάποια κριτήρια.

Σε αυτή την κατηγορία στη νέα Super League 2 θα υπάρχουν 2 όμιλοι βόρειος και νότιος που ο αριθμός της θα κυμαίνεται από 28-32 ομάδες,που όλες οι ομάδες θα πρέπει να τηρούν υποχρεωτικά κάποια κριτήρια,σε μια κατηγορία καθαρά επαγγελματική.

Αναδιάρθρωση Super League 1

Στη Super League 1 επικύρωση βαθμολογίας με πρωταθλητή και φυσικά ποια θέση έχει τερματίσει κάθε ομάδα, χωρίς παύλες και τέλειες,που άλλωστε το πρωτάθλημα έχει τελειώσει η κανονική του διάρκεια.

Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα,εκτός αν καποια εξ αυτών δεν πληρεί τα κριτήρια συμμετοχής,και καλύπτεται η κενή θέση από την 5η ομάδα της Super League 2, το πρωτάθλημα διεξάγεται  με 18 ομάδες.

Σε αυτό το δεύτερο μέρος της αναδιάρθρωσης σαν αναφέραμε των αριθμών των ομάδων,και πως μπορούν να είναι τα πρωταθλήματα,όσο αφορά τον τρόπο διεξαγωγης του,το πόσες ομάδες προβιβάζονται και  υποβιβάζονται από κάθε κατηγορία θα σας αναφέρουμε στο Γ΄Μέρος σύντομα,όπως βέβαια και το οικονομικό κομμάτι σε κάθε κατηγορία ξεχωριστά,που είναι και το σημαντικότερο,που σίγουρα δεν θα έχει καμία σχέση την μετά-κοροναίου εποχή που όλα είναι ρευστά.

Διαβάστε εδω το Α΄Μέρος Περί αναδιαρθρώσεων πρωταθλημάτων 

https://www.sportsid20.club/

Τα σχόλια είναι κλειστά.