Περίεργο περιστατικό με ακινητοποιημένο σκάφος ανοιχτά των Χανίων

Ημερομηνία:

Περίεργο περιστατικό με ακινητοποιημένο σκάφος στο Κρητικό Πέλαγος, στα ανοιχτά των Χανίων φέρεται να συμβαίνει τις τελευταίες ώρες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα της υπηρεσίας Alarm Phone στο Twitter, σήμα κινδύνου εκπέμφθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου για σκάφος που μεταφέρει 60 μετανάστες στα Βόρεια της Κρήτης.

Όπως αναφέρει το tweet, η μηχανή του σκάφους είναι χαλασμένη και οι άνθρωποι δεν έχουν φαγητό και νερό, ενώ μερικοί από αυτούς είναι άρρωστοί. Μάλιστα έχουν καλέσει αρκετές φορές τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και το Λιμενικό Σώμα έχει ενημερωθεί.

Σε νέες δημοσιεύσεις της υπηρεσίας, μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου το σκάφος με τους μετανάστες παρέμενε αβοήθητο καθώς το Λιμεναρχείο Χανίων αρνήθηκε ότι γνωρίζει κάτι για την κατάσταση ανάγκης, ενώ σε τελευταία επικοινωνία με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Έρευνας Διάσωσης του Λιμενικού Πειραιώς και στην ερώτηση της υπηρεσίας «γιατί δεν επεμβαίνουν προς διάσωση των μεταναστών» η απάντηση που λάβανε ήταν «είναι ιστιοφόρο και δεν χρειάζεται μηχανή».

Έπειτα ενημερώθηκαν και κοινοποίησαν πως πλησίαζε το σκάφος μια ομάδα ενόπλων.

Πηγή: zarpanews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Μουσικοθεατρική Παράσταση για την «Ημέρα της μητέρας»

Τετάρτη 6 Μαΐου 2026, ώρα 17.30, Πνευματικό Κέντρο Χανίων...

Χανιά:Μουσικοθεατρική Παράσταση για την «Ημέρα της μητέρας»

Τετάρτη 6 Μαΐου 2026, ώρα 17.30, Πνευματικό Κέντρο Χανίων...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

SKY express: +18,5% στο εξωτερικό το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Υψηλές πληρότητες και αυξημένη επιβατική κίνηση κατέγραψε η SKY...

Ημέρες Γλυπτικής στον Δήμο Ρεθύμνης

«ΗΜΕΡΕΣ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ» - ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ Ένας...

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Σταύρος Τσώχος

Με βαθιά θλίψη έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου...