Περίεργο σκηνικό έντασης “στήνουν” οι Τούρκοι!

Ημερομηνία:

Ένα άκρως επικίνδυνο περιστατικό στο Αιγαίο με την εμπλοκή τουρκικών F-16 πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το militaire.gr , χθες το μεσημέρι τουρκικά F-16 επιχείρησαν να παρεμποδίσουν Super Puma της ΠΑ, να κάνει έρευνα και διάσωση στο Φαρμακονήσι. Τουρκικό F-16 πέταξε πάνω από το Super Puma θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια του.

Το σκηνικό που στήθηκε στην περιοχή ήταν “πολεμικό”, με τους Τούρκους να χρησιμοποιούν στο σκηνικό της επικίνδυνης πρόκλησης ακόμη και uav.

Η ένταση ξεκίνησε όταν δόθηκε σήμα για επιχείρηση έρευνας διάσωσης στη περιοχή του Φαρμακονησίου, για παράνομο μετανάστη που έπεσε στη θάλασσα από σκάφος. Πλωτά του Λιμενικού Σώματος, έσπευσαν στην περιοχή.

Πολύ σύντομα οι Τούρκοι έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή με πτήσεις F-16 και υπερπτήσεις σε Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Κουνελονήσι. Αυτό όμως ήταν το λιγότερο που έκαναν…

Στην περιοχή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, εμφανίστηκε Super Puma της ΠΑ, για το οποίο παραμένει αδιευκρίνιστο αν ζητήθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ). Πηγές του Λιμενικού Σώματος υποστηρίζουν ότι δεν ζήτησαν τη συνδρομή ελικοπτέρου, αλλά στρατιωτικές πηγές υποστηρίζουν το αντίθετο.

Από τη στιγμή που εμφανίστηκε το ελικόπτερο Super Puma οι Τούρκοι κλιμάκωσαν δραματικά τις προκλήσεις τους, ξεπερνώντας τα όρια και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την πτήση του Super Puma που επαναλαμβάνουμε έκανε έρευνα διάσωση σε χαμηλό ύψος.

Τα δύο τουρκικά F-16 που πέταγαν σε ύψος από 18.000 έως 22.000 πόδια κάνοντας υπερπτήσεις , κατέβηκαν στο χαμηλό ύψος που πετούσε το ελικόπτερο της ΠΑ και πέταξαν από πάνω του σε απόσταση που υπολογίζεται ότι ήταν μεταξύ 100 και 200 πόδια!

Τα καυσαέρια των F-16 ταρακούνησαν το ελικόπτερο για τα καλά. Αν το πλήρωμα δεν ήταν ψύχραιμο η εξέλιξη μπορεί να ήταν πολύ δυσάρεστη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι Τούρκοι την ίδια ώρα έστειλαν στην περιοχή και uav όπως ανέφεραν οι Λιμενικοί που είχαν οπτική επαφή και το ανέφεραν!

Επίσης στην περιοχή έσπευσε και αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.

Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν μέχρι το Λιμενικό να εντοπίσει δυστυχώς νεκρό τον μετανάστη και να αποχωρήσουν τα σκάφη του από την περιοχή.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 435.000 ευρώ...

Κύκλωμα φαρμακοποιού και γιατρών που κατηγορούνται ότι εξέδιδαν ψευδείς...

Καρυστιανού: «Ένα κίνημα πολιτών θα φέρει τη...

Με νέες δηλώσεις για την πιθανότητα ίδρυσης πολιτικού κινήματος...

Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 435.000 ευρώ...

Κύκλωμα φαρμακοποιού και γιατρών που κατηγορούνται ότι εξέδιδαν ψευδείς...

Καρυστιανού: «Ένα κίνημα πολιτών θα φέρει τη...

Με νέες δηλώσεις για την πιθανότητα ίδρυσης πολιτικού κινήματος...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αρχάνες: Μινωίτες «μηχανικοί» – Αποκαλύφθηκε λοξός τοίχος-ασπίδα κατά κατολισθήσεων!

Η φετινή ανασκαφή στις Αρχάνες έδειξε ότι οι Μινωίτες...

Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι όμιλοι της διοργάνωσης

Δείτε πως διαμορφώθηκαν οι όμιλοι μετά την κλήρωση για...