Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνάντηση της CPMR για τα χρηματοδοτικά εργαλεία στην Αλιεία και Ιχθυοκαλλιέργεια

Ημερομηνία:

Στα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Αλιείας και Ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών – Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης, Αντιπρόεδρος CPMR για τις Θαλάσσιες Υποθέσεις, κατά την εκδήλωση του οργανισμού για τις Νησιωτικές και Παράκτιες Περιφέρειες της Ευρώπης (CPMR) που πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα συζήτησης την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για την Θάλασσα και Αλιεία.

Ο Γιώργος Αλεξάκης, έθεσε ερωτήματα για περαιτέρω συζήτηση που αφορούν στον αντίκτυπο της πανδημίας, στον τραπεζικό δανεισμό για τον κλάδο, στη δυνατότητα συνδυασμού των χρηματοοικονομικών πόρων του Ταμείου με άλλες πηγές χρηματοδότησης από την Ε.Ε αλλά και στο τι είδους οικονομικά μέσα ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες του τομέα.
Στην εκδήλωση συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τον κανονισμό και την χρήση των χρηματοοικονομικών μέσων για το ΕΤΘΑ την περίοδο 2021-2027 αλλά και την περίπτωση της Εσθονίας που είναι η μοναδική χώρα την προηγούμενη περίοδο 2014 – 2020 που αξιοποίησε τα χρηματοοικονομικά εργαλεία στο πλαίσιο του ΕΤΘΑ παραχωρώντας δάνεια για την ανάπτυξη της υδατοκαλλιέργειας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Γαλλική Περιφέρεια Pays de la Loire, τη Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία (DG Mare), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Υπουργείο Αγροτικών Υποθέσεων της Εσθονίας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Επεισόδια και συμπλοκές στο κέντρο φιλοξενίας...

Ανεξέλεγκτες καταστάσεις στον χώρο φιλοξενίας. Αναστάτωση και σοβαρές συμπλοκές επικράτησαν...

Επίσκεψη της Ελένης Μαράκη-Μπελαδάκη, Εντεταλμένης Συμβούλου Παιδείας...

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της...

Χανιά: Επεισόδια και συμπλοκές στο κέντρο φιλοξενίας...

Ανεξέλεγκτες καταστάσεις στον χώρο φιλοξενίας. Αναστάτωση και σοβαρές συμπλοκές επικράτησαν...

Επίσκεψη της Ελένης Μαράκη-Μπελαδάκη, Εντεταλμένης Συμβούλου Παιδείας...

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λιποπρωτεΐνη(a) [Lp(a)]: Ένας υποτιμημένος καρδιαγγειακός παράγοντας κινδύνου

*Το άρθρο υπογράφει η Δρ. Χρυσούλα Φραγκιαδάκη, Καρδιολόγος, Ιατρός ΕΣΥ. Πόσες...

Καινοτόμος ξενάγηση κωφών με τεχνολογία ΙΤΕ

Μοναδική παγκοσμίως και εφαρμόζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Το καινοτόμο...

Συντάξεις: Πόσο αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου 2026 – Αναλυτικά παραδείγματα

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν μισή αύξηση και ποιοι ολόκληρη. Περισσότερο...

ΓΣΕΕ: Ομόφωνη απόφαση για 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την 1η Οκτωβρίου

Η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ αποδέχθηκε ομόφωνα την...