Η Περιφέρεια Κρήτης στην «CONNECT 2024»

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη CONNECT 2024 στο Τορίνο της Ιταλίας. Στο τριήμερο φόρουμ συμμετείχαν σημαντικοί φορείς της διεθνούς αεροπορικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών, αεροδρομίων και τουριστικών φορέων. Συζητήθηκαν οι τρέχουσες και μελλοντικές αεροπορικές συνδέσεις, καθώς και νέες προοπτικές σύνδεσης, συνεργασίας και περαιτέρω ανάπτυξης υφιστάμενων αεροπορικών δρομολογίων.
Ο κύριος στόχος της Περιφέρειας Κρήτης για τη συμμετοχή της στο φόρουμ ήταν να προβάλει στρατηγικά στη διεθνή αεροπορική κοινότητα τα τρία αεροδρόμιά της – Ηράκλειο, Χανιά και Σητεία. Ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η παρουσία των εκπροσώπων του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλι, οι οποίοι ενημέρωναν για το σχεδιασμό και την πρόοδο των εργασιών του νέου αεροδρομίου αλλά και τις δυνατότητες που θα παρέχει στις αεροπορικές εταιρείες που θα συνδέονται με αυτό.
Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης ανέδειξαν την ελκυστικότητα της Κρήτης ως ταξιδιωτικού προορισμού και συμμετείχαν σε B2B συναντήσεις. Στο διεθνές φόρουμ συμμετείχαν περισσότεροι από 700 σύνεδροι και περιλάμβανε ένα πλούσιο πρόγραμμα με ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και συζητήσεις σε πάνελ.
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Νίκος Αλεξάκης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης και η προϊσταμένη του τμήματος τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, Μαρία Λαβδάκη.
Ο Κυριάκος Κώτσογλου, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, ανέφερε: «Η διάσημη Κρήτη, πρέπει να είναι διάσημη όχι μόνο για τα τοπωνύμια, τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και την φιλοξενία της. Πρέπει να είναι διάσημη και για τις πύλες υποδοχής της. Να συνεργάζεται με τα αεροδρόμια της και να γίνεται συνεργατική Κρήτη. Αυτό έγινε στο Τορίνο, αυτό θα γίνει και σε άλλες παρόμοιες εκθέσεις της Αεροπορικής Βιομηχανίας, γιατί δύσκολα μου έρχεται στο μυαλό άλλο νησί με τρία αεροδρόμια, στο δρόμο προς την ολιστική Κρήτη, που είναι παντού!!».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σκινιάς: πυροβόλησε πέντε φορές τον πρώην φίλο...

Οι Αρχές αναζητούν 21χρονο για το αιματηρό επεισόδιο στο...

Καιρός: Με βροχές και 8 μποφόρ ξεκινά...

Με αυξημένη αστάθεια θα ξεκινήσει η εβδομάδα στην Κρήτη,...

Σκινιάς: πυροβόλησε πέντε φορές τον πρώην φίλο...

Οι Αρχές αναζητούν 21χρονο για το αιματηρό επεισόδιο στο...

Καιρός: Με βροχές και 8 μποφόρ ξεκινά...

Με αυξημένη αστάθεια θα ξεκινήσει η εβδομάδα στην Κρήτη,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι ΗΠΑ απάντησαν στην ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν

Τα στάδια για ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Πρόοδος σημειώνεται στις...

Σκινιάς: πυροβόλησε πέντε φορές τον πρώην φίλο του, τον πέτυχε μία στο πόδι

Οι Αρχές αναζητούν 21χρονο για το αιματηρό επεισόδιο στο...

«Μαύρη βροχή» στην Τεχεράνη: Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν προκαλεί εφιαλτική οικολογική κρίση

Ο πόλεμος είχε ήδη σκοτεινιάσει τον ουρανό της Τεχεράνης...

Επαναπατρισμός θησαυρών: Επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 αρχαιότητες που είχαν κλαπεί από αρχαιοκάπηλους

Στην Ελλάδα επέστρεψαν 26 αρχαία αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί...