Η Περιφέρεια Κρήτης στην καμπάνια ενάντια στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στην καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Η Περιφέρεια Κρήτης στην καμπάνια ενάντια στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση

Η δράση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης «Χτίζοντας μια Ευρώπη ΓIA και ΜΕ τα παιδιά» και ξεκίνησε το 2010.

Στην Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης, υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη «Σύμφωνο Συνεργασίας» με το Συμβούλιο της Ευρώπης, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του νοσηρού φαινομένου της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Στο πλαίσιο της παραπάνω συνεργασίας, θα υλοποιηθούν δράσεις που αφορούν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, μέσω της προβολής τηλεοπτικών μηνυμάτων, της διακίνησης ενημερωτικού υλικού σε παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς επιστήμονες, καθώς και δράσεις που θα προγραμματιστούν στη διάρκεια της συνεργασίας.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφερόμενος στην σημασία της υπογραφής του Συμφώνου Συνεργασίας δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Κρήτης με την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας με το Συμβούλιο της Ευρώπης, ενώνει τις δυνάμεις της, μαζί με εκατοντάδες φορείς και οργανώσεις, για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας των παιδιών.

Συμμετέχουμε σε μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με το χαρακτηριστικό σύνθημα «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας στα παιδιά που πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, ευχαριστούμε την Βουλευτή Έλενα Ράπτη για τη συνεισφορά της.

Σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς, με τις υπηρεσίες της κοινωνικής πρόνοιας, με τη βοήθεια των εθελοντικών οργανώσεων, στοχεύουμε στην ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών, προκειμένου να κλείσει ένας κύκλος βίας, που αποτελεί ανοιχτή πληγή για κάθε σύγχρονη κοινωνία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.