Η Περιφέρεια Κρήτης στο Συνέδριο για τη Μοντέρνα Αρχιτεκτονική Κληρονομιά της Μεσογείου

Ημερομηνία:

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης διεξάγεται από χθες στα Χανιά το «Συνέδριο για τη Μοντέρνα Αρχιτεκτονική Κληρονομιά της Μεσογείου». Πρόκειται για διοργάνωση της Ένωσης Αρχιτεκτόνων Μεσογείου (UMAR), η οποία φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια από την ίδρυση και την 1η Γενική Συνέλευσή της, που πραγματοποιήθηκε το 1994 στο Ρέθυμνο.

Στο συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 60 αρχιτέκτονες – μέλη 14 εθνικών αντιπροσωπειών των κρατών της περιοχής και οι εργασίες πραγματοποιούνται στους χώρους του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στο Μεγάλο Αρσενάλι Χανίων. Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια της UMAR, την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα Γιώργος Ματαλλιωτάκης.

«Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η Κρήτη υπήρξε ανέκαθεν ένα σταυροδρόμι των πολιτισμών της Μεσογείου. Η αρχιτεκτονική που αναπτύχθηκε στο νησί μας το επιβεβαιώνει. Ο διάλογος και η ενίσχυση των δεσμών στα πεδία της τέχνης και των επιστημών, μπορούν να αποφέρουν σημαντικά οφέλη για τους λαούς της περιοχής. Αυτή την αντίληψη πρεσβεύουν η Περιφέρεια Κρήτης και ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, που εκπροσωπώ. Με βάση αυτή την αντίληψη στεκόμαστε αρωγοί στο έργο της Ένωσης Αρχιτεκτόνων Μεσογείου», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης. Το συνέδριο άρχισε την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Κρήτη μπήκε στα 20 καλύτερα νησιά...

Το νησί του Αργοσαρωνικού ξεπέρασε διάσημους μεσογειακούς προορισμούς όπως...

Μεταναστευτικό: Τρεις αθωώσεις και η τοποθέτηση του...

Αρκεί να βρίσκεται κάποιος στο τιμόνι μιας βάρκας για...

Η Κρήτη μπήκε στα 20 καλύτερα νησιά...

Το νησί του Αργοσαρωνικού ξεπέρασε διάσημους μεσογειακούς προορισμούς όπως...

Μεταναστευτικό: Τρεις αθωώσεις και η τοποθέτηση του...

Αρκεί να βρίσκεται κάποιος στο τιμόνι μιας βάρκας για...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μην αναζητήσεις ποτέ αυτά τα 4 πράγματα στο Chat GPT – Η μεγάλη παγίδα

Τα chatbots Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως το ChatGPT, το Claude...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια πίσω

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αλλαγή ώρας 2026,...

Φόβος: Πότε μας προστατεύει και πότε μας περιορίζει;

Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους πραγματικούς κινδύνους από τους...

Live Blog: Ολυμπιακός – Σπάρτα Πράγας

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Σπάρτα Πράγας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»,...