Η Περιφέρεια Κρήτης στο Συνέδριο για τη Μοντέρνα Αρχιτεκτονική Κληρονομιά της Μεσογείου

Ημερομηνία:

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης διεξάγεται από χθες στα Χανιά το «Συνέδριο για τη Μοντέρνα Αρχιτεκτονική Κληρονομιά της Μεσογείου». Πρόκειται για διοργάνωση της Ένωσης Αρχιτεκτόνων Μεσογείου (UMAR), η οποία φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια από την ίδρυση και την 1η Γενική Συνέλευσή της, που πραγματοποιήθηκε το 1994 στο Ρέθυμνο.

Στο συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 60 αρχιτέκτονες – μέλη 14 εθνικών αντιπροσωπειών των κρατών της περιοχής και οι εργασίες πραγματοποιούνται στους χώρους του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στο Μεγάλο Αρσενάλι Χανίων. Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια της UMAR, την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα Γιώργος Ματαλλιωτάκης.

«Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η Κρήτη υπήρξε ανέκαθεν ένα σταυροδρόμι των πολιτισμών της Μεσογείου. Η αρχιτεκτονική που αναπτύχθηκε στο νησί μας το επιβεβαιώνει. Ο διάλογος και η ενίσχυση των δεσμών στα πεδία της τέχνης και των επιστημών, μπορούν να αποφέρουν σημαντικά οφέλη για τους λαούς της περιοχής. Αυτή την αντίληψη πρεσβεύουν η Περιφέρεια Κρήτης και ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, που εκπροσωπώ. Με βάση αυτή την αντίληψη στεκόμαστε αρωγοί στο έργο της Ένωσης Αρχιτεκτόνων Μεσογείου», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης. Το συνέδριο άρχισε την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Κλείδωσε» η ημερομηνία για την εμπορική λειτουργία...

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΑΗΚ, Νίκος Αναστασίου, τόνισε ότι...

Την Παρασκευή τα εγκαίνια του Κέντρου Υφαντικής...

Εγκαινιάζοντας έναν νέο χώρο αφιερωμένο στη διατήρηση, ανάδειξη και...

«Κλείδωσε» η ημερομηνία για την εμπορική λειτουργία...

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΑΗΚ, Νίκος Αναστασίου, τόνισε ότι...

Την Παρασκευή τα εγκαίνια του Κέντρου Υφαντικής...

Εγκαινιάζοντας έναν νέο χώρο αφιερωμένο στη διατήρηση, ανάδειξη και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επίδομα αναπηρίας: Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται έως 846 ευρώ και ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Το Επίδομα Απολύτου Αναπηρίας του ΕΦΚΑ προσφέρει σημαντική οικονομική...

«Κλείδωσε» η ημερομηνία για την εμπορική λειτουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΑΗΚ, Νίκος Αναστασίου, τόνισε ότι...

Την Παρασκευή τα εγκαίνια του Κέντρου Υφαντικής στα Ανώγεια

Εγκαινιάζοντας έναν νέο χώρο αφιερωμένο στη διατήρηση, ανάδειξη και...

“Μεταμορφώνοντας ένα Έθνος”: Εκδήλωση για τον Ελευθέριο Βενιζέλο στο Μέριλαντ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό Κέντρο. Ο Κρητικός Σύλλογος...