Η Περιφέρεια Κρήτης στο Συνέδριο για τη Μοντέρνα Αρχιτεκτονική Κληρονομιά της Μεσογείου

Ημερομηνία:

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης διεξάγεται από χθες στα Χανιά το «Συνέδριο για τη Μοντέρνα Αρχιτεκτονική Κληρονομιά της Μεσογείου». Πρόκειται για διοργάνωση της Ένωσης Αρχιτεκτόνων Μεσογείου (UMAR), η οποία φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια από την ίδρυση και την 1η Γενική Συνέλευσή της, που πραγματοποιήθηκε το 1994 στο Ρέθυμνο.

Στο συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 60 αρχιτέκτονες – μέλη 14 εθνικών αντιπροσωπειών των κρατών της περιοχής και οι εργασίες πραγματοποιούνται στους χώρους του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στο Μεγάλο Αρσενάλι Χανίων. Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια της UMAR, την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα Γιώργος Ματαλλιωτάκης.

«Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η Κρήτη υπήρξε ανέκαθεν ένα σταυροδρόμι των πολιτισμών της Μεσογείου. Η αρχιτεκτονική που αναπτύχθηκε στο νησί μας το επιβεβαιώνει. Ο διάλογος και η ενίσχυση των δεσμών στα πεδία της τέχνης και των επιστημών, μπορούν να αποφέρουν σημαντικά οφέλη για τους λαούς της περιοχής. Αυτή την αντίληψη πρεσβεύουν η Περιφέρεια Κρήτης και ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, που εκπροσωπώ. Με βάση αυτή την αντίληψη στεκόμαστε αρωγοί στο έργο της Ένωσης Αρχιτεκτόνων Μεσογείου», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης. Το συνέδριο άρχισε την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς – Διαμαρτυρία...

Τουρίστες από όλο τον κόσμο έρχονται να το περάσουν...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης τμήματος της...

Ανακοινώνεται με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων ότι θα...

Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς – Διαμαρτυρία...

Τουρίστες από όλο τον κόσμο έρχονται να το περάσουν...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης τμήματος της...

Ανακοινώνεται με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων ότι θα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Kατασχέσεις 2,3 εκατ. οφειλέτες: Ποιοι κινδυνεύουν και πώς προστατεύετε λογαριασμούς και εισοδήματα

Τα ηλεκτρονικά «ραντάρ» της ΑΑΔΕ σαρώνουν σε πραγματικό χρόνο...

Αρχαίο ελληνικό νόμισμα βρέθηκε σε χωράφι στο Βερολίνο – Μυστήριο πώς κατέληξε εκεί

Ανακάλυψη 13χρονου μαθητή αιφνιδιάζει τους αρχαιολόγους, καθώς πρόκειται για...

Νορβηγία: 286 υποψήφιοι συν ο Ντόναλντ Τράμπ για το Νόμπελ Ειρήνης 2026;

Η χρονιά που η διπλωματία μπορεί να γίνει… reality...

Νέα γονιδιακή μελέτη ξαναγράφει την ιστορία της καταγωγής των ανθρώπων

Ανατρέπεται η θεωρία του ενός βασικού προγονικού πληθυσμού. Για δεκαετίες...