Η Περιφέρεια Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) παρουσιάζουν τον Ψηφιακό Ιστορικό Χάρτη της Επανάστασης του 1821 στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου

Η Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάζει το καινοτόμο εκπαιδευτικό έργο με τίτλο «Παραγωγή ψηφιακού εκπαιδευτικού φακέλου για την επανάσταση του 1821 στην Κρήτη», που υλοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).
Η παρουσίαση πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς, Έφη Κουτεντάκη, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Στέλλα Αρχοντάκη, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Μανόλης Καρτσωνάκης, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας.
Η εκπαιδευτική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».
Ο ψηφιακός ιστορικός χάρτης φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης (https://1821.crete.gov.gr)
και φέρει σημειωμένα τα επαναστατικά γεγονότα κατά τόπους. Επιλέγοντας τους «επαναστατικούς τόπους» του χάρτη, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες αποκτούν πρόσβαση σε σύντομα κείμενα, για κάθε επαναστατικό γεγονός, οπτικοακουστικό υλικό και σε σχετικές ιστορικές πηγές.
Το περιεχόμενο του διδακτικού φακέλου είναι συμβατό με το αναλυτικό πρόγραμμα Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς αναφέρεται στη διδασκαλία αντίστοιχων διδακτικών ενοτήτων των σχολικών εγχειριδίων ιστορίας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Συνάντηση Δημάρχου Καντάνου -Σελίνου με τον Γενικό...

𝝨𝝪𝝢𝝖𝝢𝝩𝝜𝝨𝝜 𝝙𝝜𝝡𝝖𝝦𝝬𝝤𝝪 𝝟𝝖𝝢𝝩𝝖𝝢𝝤𝝪-𝝨𝝚𝝠𝝞𝝢𝝤𝝪 𝝡𝝚 𝝩𝝤𝝢 𝝘𝝚𝝢𝝞𝝟𝝤 𝝘𝝦𝝖𝝡𝝡𝝖𝝩𝝚𝝖 𝝖𝝪𝝩𝝤𝝙𝝞𝝤𝝞𝝟𝝜𝝨𝝜𝝨 𝝟𝝖𝝞...

Η Περιφέρεια Κρήτης, Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας, επενδύει...

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο 2026: Η Περιφέρεια...

Χανιά:Συνάντηση Δημάρχου Καντάνου -Σελίνου με τον Γενικό...

𝝨𝝪𝝢𝝖𝝢𝝩𝝜𝝨𝝜 𝝙𝝜𝝡𝝖𝝦𝝬𝝤𝝪 𝝟𝝖𝝢𝝩𝝖𝝢𝝤𝝪-𝝨𝝚𝝠𝝞𝝢𝝤𝝪 𝝡𝝚 𝝩𝝤𝝢 𝝘𝝚𝝢𝝞𝝟𝝤 𝝘𝝦𝝖𝝡𝝡𝝖𝝩𝝚𝝖 𝝖𝝪𝝩𝝤𝝙𝝞𝝤𝝞𝝟𝝜𝝨𝝜𝝨 𝝟𝝖𝝞...

Η Περιφέρεια Κρήτης, Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας, επενδύει...

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο 2026: Η Περιφέρεια...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Συνάντηση Δημάρχου Καντάνου -Σελίνου με τον Γενικό Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών

𝝨𝝪𝝢𝝖𝝢𝝩𝝜𝝨𝝜 𝝙𝝜𝝡𝝖𝝦𝝬𝝤𝝪 𝝟𝝖𝝢𝝩𝝖𝝢𝝤𝝪-𝝨𝝚𝝠𝝞𝝢𝝤𝝪 𝝡𝝚 𝝩𝝤𝝢 𝝘𝝚𝝢𝝞𝝟𝝤 𝝘𝝦𝝖𝝡𝝡𝝖𝝩𝝚𝝖 𝝖𝝪𝝩𝝤𝝙𝝞𝝤𝝞𝝟𝝜𝝨𝝜𝝨 𝝟𝝖𝝞...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεδριάζει την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου η Δημοτική Επιτροπή

Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου στις 13:00 συνεδριάζει η Δημοτική...