Πέθανε η εφοπλίστρια Αθηνά Μαρτίνου

Ημερομηνία:

Ίδυμα Αθηνά Ι. Μαρτίνου
Η Αθηνά Μαρτίνου, μία από τις γυναίκες που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην διεθνή ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 97 ετών.

Ίδρυσε την Thenamaris Ships Management, ναυτιλιακό κολοσσό. Το 1971 αποφάσισε να ασχοληθεί με τη διαχείριση των πλοίων της οικογένειάς της και μαζί με τους γιούς της Θανάση, Ντίνο και Ανδρέα, ίδρυσαν την εταιρεία Thenamaris Ships Management, κατορθώντας το 1975 να φτάσει τον στόλο της στα 36 πλοία.

Ποια ήταν η Αθηνά Μαρτίνου μέσα από το Ίδρυμα της

Αφετηρία για τη δημιουργία του Ιδρύματος, το πάθος της Αθηνάς Ι. Μαρτίνου για τη θάλασσα και προορισμός η προσφορά στην κοινωνία, αυτή που δραστηριοποιείται γύρω από τη θάλασσα και νιώθει στις φλέβες της την καθημερινή της παρουσία.

Ακόμα και σήμερα στα 90 της, είναι η αγάπη για την ίδια τη ζωή που την καθορίζει. Η ίδια, όπως χαρακτηριστικά λέει, είναι «σαν τη θάλασσα, γένους θηλυκού». Όλη η στάση της απέναντι στη ζωή, είναι όπως και απέναντι στη θάλασσα. Αγάπη και πάθος, σεβασμός και αφοσίωση. Για αυτό αποδέχεται τη ζωή με όλες τις πλευρές της, είτε ήρεμη και γαλήνια, είτε ταραγμένη και τρικυμιώδη. Γιατί η Αθηνά Ι. Μαρτίνου, σαν τη θάλασσα, δεν είναι ποτέ στατική. Τολμηρή και φιλόδοξη, εργατική και επίμονη, διακριτική και χαμηλών τόνων, είναι η Νουνού της ελληνικής ναυτιλίας.

Για κάθε πράξη, κάθε κίνηση στη ζωή της Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, η θάλασσα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης. Στάθηκε γενναιόδωρη μαζί της, όπως σε όσους την αγαπούν και τη σέβονται. Κυνήγησε με πολλή δουλειά, δυναμισμό και πάθος το όνειρό της, και κατάφερε να κερδίσει με την αξία της τον σεβασμό και την αναγνώριση του κόσμου της ναυτιλίας.

Η Αθηνά Ι. Μαρτίνου επιστρέφει πάντα στη θάλασσα για να αντλήσει δύναμη, και σε εκείνη θέλει να ανταποδώσει τη γενναιοδωρία που της έδειξε. Όπως τα κύματα της θάλασσας μας ταξιδεύουν μακριά, έτσι και εκείνη με την ουσιαστική, αλλά αθόρυβη κοινωφελή δράση του Ιδρύματός της, θέλει να συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίηση έργων προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας, να τη βοηθήσει να υπερβεί τους ορίζοντές της, να ταξιδέψει, να πάει μακριά.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τουρισμός: Οι αφίξεις στηρίζουν τα έσοδα, αλλά...

Τα τουριστικά έσοδα αυξήθηκαν 25,8% στο πεντάμηνο, όμως οι...

Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι: Δείτε πότε ξεκινά η...

Εγκρίθηκαν όλες οι αιτήσεις χωρίς κλήρωση. Την Τρίτη 28 Ιουλίου...

Τουρισμός: Οι αφίξεις στηρίζουν τα έσοδα, αλλά...

Τα τουριστικά έσοδα αυξήθηκαν 25,8% στο πεντάμηνο, όμως οι...

Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι: Δείτε πότε ξεκινά η...

Εγκρίθηκαν όλες οι αιτήσεις χωρίς κλήρωση. Την Τρίτη 28 Ιουλίου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

O Στέλιος Ρόκκος στο Ρέθυμνο Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026

Στέλιος Ρόκκος Καλοκαίρι 2026 ΔΕΥΤΕΡΑ 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2026 ΦΡΟΥΡΙΟ ΦΟΡΤΕΤΖΑ...

Εορτολόγιο 27 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Πολυαρχιερατικό Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 20 ετών από...

Με αισθήματα συγκίνησης και ζωντανής της μνήμης, τελέστηκε την...