Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης

Ημερομηνία:

Θρήνος στον ελληνικό αθλητισμό. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΟΜ ΑμεΑ και της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή.

Ενας άνθρωπος που είχε αφιερώσει τη ζωή του στο παραολυμπιακό κίνημα νικήθηκε από τον κορονοϊό σε ηλικία 73 ετών.

Η προσφορά και η δράση του ηταν πολύ μεγάλη. Γεννήθηκε στην Κρήτη στις 12 Αυγούστου 1948 και είχε μία κόρη.

Ηταν πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία από το 2008, ενώ από το 2010 ήταν πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Παράλληλα διετέλεσε γενικός γραμματέας της ΕΑΟΜ ΑμεΑ από το 2002 έως το 2008.

Ηταν αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, του Πεκίνο, του Λονδίνο και του Ρίο.

Η δράση του για το παραολυμπιακό κίνημα ήταν μεγάλη και είχε τιμηθεί γι αυτό από την προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης της Ελλάδας, τον πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Sir Philip Craven και πολλούς άλλους φορείς.

Ο Γιώργος Φουντουλάκης είχε συνδυάσει το όνομά του με το παραολυμπιακό κίνημα και την προσπάθεια που έκανε για την ανάπτυξη του αθλητισμού, ενώ είχε κληθεί να μιλήσει σε πολλά διεθνή συνέδρια.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ολυμπιακός: Άλλαξε η ώρα του αγώνα με...

Σε διαφορετική ώρα από την αρχικά προγραμματισμένη θα διεξαχθεί...

Ανείπωτη τραγωδία στην Ισπανία: Τουλάχιστον 50 νεκροί...

Η τραγωδία σημειώθηκε όταν τρένα της Renfe AVE και...

Ολυμπιακός: Άλλαξε η ώρα του αγώνα με...

Σε διαφορετική ώρα από την αρχικά προγραμματισμένη θα διεξαχθεί...

Ανείπωτη τραγωδία στην Ισπανία: Τουλάχιστον 50 νεκροί...

Η τραγωδία σημειώθηκε όταν τρένα της Renfe AVE και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Γέμισαν τα φράγματα – Ανάσα στα υδατικά αποθέματα έφεραν οι βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου

Μήνυμα αισιοδοξίας σε μια περίοδο παρατεταμένης λειψυδρίας για την...

Αυξημένος τουρισμός, τζίροι σε κάμψη: Οι δύο «όψεις» της σεζόν στην εμπορική αγορά της Κρήτης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ Γ.ΠΟΛΙΟΥΔΑΚΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ...

Εορτολόγιο 6 Νοεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...