Πετρέλαιο θέρμανσης : Παράταση στην προθεσμία αγοράς για όσους έλαβαν το επίδομα

Ημερομηνία:

Διορία μέχρι τέλος του μηνός, για να αγοράσουν το πετρέλαιο, όσοι δεν πρόλαβαν να το προμηθευτούν έως 31 Δεκεμβρίου αν και είχαν λάβει μέσα στο 2019 προκαταβολικά το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, δίνει ο υπουργός Οικονομικών.

Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, στις 30 Δεκεμβρίου 2019 χορηγήθηκε το πλήρες επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους από 600.000 δικαιούχους που είχαν υποβάλει τη σχετική αίτηση.

Οι αιτήσεις υποβάλλονταν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2019 και η χορήγηση έγινε υπό την προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι θα πραγματοποιήσουν αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης υπολογισθείσας αξίας, μεγαλύτερης ή ίσης με το διπλάσιο του ανωτέρου επιδόματος, έως 31 Δεκεμβρίου 2019.

Σε διαφορετική περίπτωση θα βεβαιωνόταν επιστροφή ποσού ύστερα από διασταύρωση που θα έκανε η ΑΑΔΕ μέχρι 31 Μαρτίου.

Ωστόσο, με απόφαση Σταϊκούρα παρατείνει την υποχρέωση αγοράς πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, κατά ένα μήνα, έως 31 Ιανουαρίου 2020.

Παράλληλα, μεταφέρεται κατά 1 μήνα αργότερα η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων από την ΑΑΔΕ, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου 2020.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

To πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό από...

Γεωπολιτική αστάθεια στην ανατολική Μεσόγειο, που θα έχει αντίκτυπο...

Οι επιχειρηματικές επιπτώσεις της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν στην...

Η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο...

To πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό από...

Γεωπολιτική αστάθεια στην ανατολική Μεσόγειο, που θα έχει αντίκτυπο...

Οι επιχειρηματικές επιπτώσεις της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν στην...

Η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καθηλωμένοι οι πραγματικοί μισθοί εδώ και 15 χρόνια

Ο πραγματικός μισθός είναι το ποσό που απομένει μετά...

Η Ελλάδα χάνει 30% νερό από τα συστήματα ύδρευσης

Ο ΟΟΣΑ ζητά άμεσες ενέργειες για την αναπλήρωση των...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι λέει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το ευρωπαϊκό πρόστιμο “μαμούθ”

«Δεν υπήρξε δόλος αλλά διοικητικές αστοχίες». Σύμφωνα με πηγές του...