Πικετοφορία της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ ενάντια στη μετατροπή της αμερικάνικης Βάσης της Σούδας σε κόμβο μεταφοράς επικίνδυνων υλικών

Να σημάνει συναγερμός! Όχι στη μετατροπή της Σούδας σε κόμβο μεταφοράς επικίνδυνων υλικών! Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26/11, ΣΤΙΣ 11π.μ. ΣΤΗΝ πλ. ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!
Οι νέες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά τους κινδύνους που κρύβει για τον λαό μας η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια του αμερικανοΝΑΤΟϊκού άξονα, με στόχο τη διεκδίκηση μεγαλύτερη μερίδας του λέοντος από την καπιταλιστική λεία στην περιοχή. Κίνδυνοι που μπορεί να εκφραστούν είτε μέσα από ατύχημα σε ζώνες όπως η Σούδα, είτε από τη στοχοποίηση τέτοιων βάσεων και υποδομών από αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, στο πλαίσιο ευρύτερης ανάφλεξης από την κλιμάκωση στο Ουκρανικό.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη», με εντολή του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ναυλομεσίτες ψάχνουν πλοίο μήκους έως 251 μέτρων, ικανό να μεταφέρει τουλάχιστον 241 κοντέινερ τύπου TEU (twenty-foot equivalent unit), με προδιαγραφές «συμβατότητας και διαχωρισμού» υλικού HAZMAT – «hazardous material», δηλαδή «επικίνδυνου υλικού», που στη διεθνή βιβλιογραφία παραπέμπει σε τοξικά χημικά, καύσιμα, πυρηνικά απόβλητα, αλλά και σε βιολογικούς, χημικούς και ραδιολογικούς παράγοντες.
Οι Αμερικάνοι έχουν δώσει τη διευκρίνιση ότι το εν λόγω «επικίνδυνο υλικό» είναι Κατηγορίας Κινδύνου 1, Υποκατηγορίες 1.1D (Hazard Class 1 material, Divisions 1.1D).
Με βάση των Κώδικα Ομοσπονδιακών Κανονισμών των ΗΠΑ (Code of Federal Regulations) η Hazard Class 1 αφορά σε «εκρηκτικά που έχουν κίνδυνο μαζικής έκρηξης. Μια μαζική έκρηξη είναι αυτή που επηρεάζει σχεδόν ολόκληρο το φορτίο ακαριαία». Στην κατηγορία εμπλέκονται ουσίες και όπλα όπως η νιτρογλυκερίνη, ο δυναμίτης και οι περισσότεροι τύποι τορπίλων.
Μπαίνει επίσης επιμέρους κάθε κοντέινερ να φέρει βάρος 33.400 λίβρες ή 15.160 κιλά ή περίπου 15 τόνους έκαστο. Άρα, με τουλάχιστον 241 κοντέινερ μιλάμε για τουλάχιστον 3.653 τόνους επικίνδυνου μεταφερόμενου φορτίου, με μόνο ένα πλοίο!
Ως «τόπος εκτέλεσης της σύμβασης» και «περιοχή παράδοσης» αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα ο Κόλπος της Σούδας, η βάση που διατηρούν εδώ οι Αμερικανοί και ολοένα γιγαντώνεται, σύμφωνα με τις προβλέψεις της νέας Συμφωνίας για τις Βάσεις, με τις δύο διαδοχικές «επικαιροποιήσεις» της, όπως προετοιμάστηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια υπεγράφησαν και υλοποιούνται επί ΝΔ.
Αν σε όλα αυτά προστεθούν οι εξελίξεις του προηγούμενου διαστήματος, με τη μετατροπή της Σούδας σε Κέντρο Ανεφοδιασμού, Logistics Support Center (LSC), αξίας 5 εκατ. δολαρίων και εμβαδού 1.360τ.μ., καθώς και το συμβόλαιο ύψους 37 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή ενός Κέντρου Επικοινωνιών (Communications Center), προκειμένου όπως διατείνονται να μπορέσει η βάση να ανταποκριθεί «στις προκλήσεις του στρατηγικού ανταγωνισμού σε ένα εξελισσόμενο περιβάλλον απειλής», εύκολα συμπεραίνουμε το μέγεθος της εμπλοκής της χώρας μας στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, τον στρατηγικό ρόλο που παίζει σε αυτούς η βάση της Σούδας στον τόπο μας, η οποία αυτόματα μετατρέπεται σε μαγνήτη αντιποίνων από αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.
Φέρουν ακέραιη την ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), που όλα αυτά τα χρόνια, όλες μαζί και εναλλάξ, δένουν τη χώρα όλο και πιο σφιχτά στο άρμα του ΝΑΤΟ, μετατρέποντάς την σε απέραντη Βάση του θανάτου, συμμετέχουν στο αιματοκύλισμα λαών σε όλη την υφήλιο και δημιουργούν ατέλειωτες στρατιές ξεριζωμένων, όπως αυτή που τις τελευταίες μέρες έφτασε στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.
Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ καλεί τον λαό μας να οργανώσει την πάλη του αποφασιστικά, ώστε αυτό το έγκλημα να σταματήσει ΕΔΩ!
Να συμμετέχει μαζικά στην πικετοφορία, το Σάββατο 26/11, στις 11π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, απαιτώντας:
• Να κλείσει ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας!
• Να σταματήσει τώρα ο σχεδιασμός για μετατροπή της Σούδας σε κόμβο για τη μεταφορά επικίνδυνων υλικών.
• Να κλείσουν όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου!
• Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και συνολικότερα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
• Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.
• Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτή ή άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.
• Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.