Πλακιωτάκης από τον Άγιο Νικόλαο: Με κονδύλια ύψους 6 εκατ. ευρώ αναβαθμίζεται το λιμάνι

Έργα ύψους 6 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, για το λιμάνι του Αγίου Νικολάου, ανακοίνωσε  ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αγίου Νικολάου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, του Δημάρχου Αγίου Νικολάου και εκπροσώπων τοπικών φορέων.

“Θα αναβαθμιστούν οι λιμενικές υποδομές και θα δρομολογηθούν νέες γραμμές από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου”, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, ενώ τόνισε την επιτυχία που πραγματοποίησε φέτος η γραμμή Άγιος Νικόλαος Σαντορίνη. Ο υπουργός τόνισε ότι “βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο ανάπτυξης επαρκών ακτοπλοϊκών συνδέσεων σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα. Η χώρα μας πρώτη εφάρμοσε σε ευρωπαϊκό επίπεδο ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα με αποτέλεσμα να επιτευχθεί άμεση επανεκκίνηση της κρουαζιέρας με θετικό πρόσημο στις τοπικές κοινωνίες”.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά παράλληλα Εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου για το Γιότινγκ. Νέος νόμος σε συνεργασία με το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης δρομολογείται το επόμενο διάστημα, που θα λύσει πολλά ζητήματα γραφειοκρατίας.
Ο κ Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του μεταφορικού ισοδύναμου, προκειμένου να καλύψει περισσότερες επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Η επέκταση του λιμένα Αγίου Νικολάου, η δημιουργία προσήνεμου μόλου στη Σπιναλόγκα και η αναμόρφωση της παραλιακής ζώνης του Αγίου Νικολάου είναι μερικά από τα έργα, τα οποία ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, χωρίς ωστόσο να παραλείψει να αναφερθεί στην καθυστέρηση υλοποίησης του καταδυτικού πάρκου αλλά και των μεγάλων προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο Δήμος σε όλη την παράκτια ζώνη με την Κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λασιθίου συμμετείχαν, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λασιθίου και Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Αγίου Νικολάου, Θωμάς Χαριτάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων, Γιάννης Μαρίνος, Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Χάρης Αλεξάκης, ο Πρόεδρος ΔΑΕΑΝ, Μιχάλης Φαρσάρης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου, Γιάννης Μελισσουργάκης, η υπεύθυνη μελετών Δήμου Αγίου Νικολάου, Μαρία Πρατσινάκη, ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΝ, Βαγγέλης Μαυρικάκης, η Εντεταλμένη σύμβουλος Π.Ε. Λασιθίου Μαρία Χανιωτάκη Μυλωνάκη καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.https://www.ertnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.