Πλεύρης: Από Οκτώβριο και σε δύο φάσεις τα επικαιροποιημένα εμβόλια – Τι θα γίνει με τα σχολεία

Ημερομηνία:

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως αναμένονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την μετάλλαξη Όμικρον και θα ακολουθήσουν τα ακόμα πιο επικαιροποιημένα για τις υποπαραλλαγές της Όμικρον 4 και 5.

Σε δύο φάσεις θα γίνει η προμήθεια των νέων, επικαιροποιημένων εμβολίων για τον κοροναϊό έως το τέλος του χρόνου, γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Αρχικά αναμένονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την μετάλλαξη Όμικρον και θα ακολουθήσουν τα ακόμα πιο επικαιροποιημένα για τις υποπαραλλαγές της Όμικρον 4 και 5.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν καταθέσει τους φακέλους τους, υπάρχουν εγκριτικές διαδικασίες και «από τον Οκτώβριο και μετά ευελπιστούμε να υπάρχουν».

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε πάντως, πως όσοι κινδυνεύουν τώρα, δεν πρέπει να περιμένουν και γι’ αυτό υπάρχει σύσταση για τους πολίτες άνω των 60 και για τις ευάλωτες ομάδες να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση.

Μεγαλύτερη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για απλές κλίνες Covid
Ο υπουργός Υγείας, είπε ότι γίνονται συναντήσεις με τις ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να παραχωρήσουν απλές κλίνες για τη διαχείριση περιστατικών Covid. Εξήγησε πως το τελευταίο κύμα της πανδημίας έδειξε ότι δεν υπάρχει πίεση σε κρεβάτια ΜΕΘ αλλά σε απλές κλίνες και συνεπώς μπορεί να αλλάξει το μοντέλο που οτιδήποτε Covid πήγαινε στο δημόσιο σύστημα.

«Εμείς θέλουμε να τα διαχειρίζονται οι ιδιώτες για να μην πιέζονται οι απλές κλίνες στο ΕΣΥ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συστάσεις και όχι υποχρεωτικότητα

Σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων από το φθινόπωρο, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι επιθυμία είναι να μην υπάρξουν «μέτρα τύπου υποχρεωτικότητας» αλλά συστάσεις για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός και σε κλειστούς χώρους.

«Δεν είναι στη βούληση μας να γυρίσουμε σε μέτρα περιορισμού», πρόσθεσε λέγοντας ότι δεν είναι πρόθεση μέτρα υποχρεωτικότητας ή μετρικοί περιορισμοί ή να υπάρχουν μη προσβάσιμοι χώροι.

Τι θα γίνει με τα σχολεία
Ειδικά για τα σχολεία ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα καταρτιστεί εκπαιδευτικό πρωτόκολλο σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας λίγο πριν επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Ο δείκτης που μπορεί να αλλάξει το σχεδιασμό
Ο κ. Πλεύρης τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι ο βασικός δείκτης που παρακολουθούν οι ειδικοί είναι η πίεση στις εντατικές του ΕΣΥ και συνεπώς στο βαθμό που δεν υπάρχουν βαριές νοσηλείες, δεν θα χρειάζεται η λήψη μέτρων, καθώς οι απλές κλίνες είναι πιο διαχειρίσιμες. «Όμως αυτό είναι δυναμικό, συνδυάζεται με την πίεση», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών άφησε...

Οι σεζονίστας αντεπιτίθενται: Ξύπνησαν οι «σκλάβοι» στις...

Οι σεζονίστας, εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό, δεν είναι θύματα....

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών άφησε...

Οι σεζονίστας αντεπιτίθενται: Ξύπνησαν οι «σκλάβοι» στις...

Οι σεζονίστας, εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό, δεν είναι θύματα....
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μια ελληνική παραλία, δεύτερη καλύτερη στον κόσμο – Η λίστα με τις 25

Ανάμεσα στη λίστα με τις 25 καλύτερες παραλίες στον...

Με μεγάλη ανταπόκριση ολοκληρώνται τα «Ανοιχτά Σχολειά» του Δήμου Χανίων

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και οικογενειών ολοκληρώθηκε την Παρασκευή...

Χανιά : Έκτακτα μέτρα λόγω Ιερας Πανηγύρεως Αγίου Φανουρίου Δήμου Αποκορώνου

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Κρήτης ανακοινώνεται...

Χανιά : Διεθνές Συνέδριο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Πυρηνική Έρευνα στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ...