Πληθωρισμός 11,3%: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πετάξει λευκή πετσέτα

Ημερομηνία:

Πως η Κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί την Ελλάδα σε νέο αρνητικό ρεκόρ

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό, που τον Μάιο ξεπέρασε κάθε αρνητική πρόβλεψη και έφτασε στο 11,3%, σε επίπεδα 1994, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Μήνα με τον μήνα, η ΕΛΣΤΑΤ αποτυπώνει την ανύπαρκτη κυβερνητική πολιτική στο ζήτημα της τιθάσευσης του πληθωρισμού. Στο 11,3% τον Μάιο, με την πραγματικότητα να είναι ακόμα πιο σκληρή: Στο συν 80,2% το ηλεκτρικό ρεύμα σε σχέση με το 2021, συν 36,6% στα καύσιμα, συν 13% στα λαχανικά, συν 23,2% σε έλαια και λίπη, συν 14,1% τα γαλακτοκομικά, συν 172,7% στο φυσικό αέριο. Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Όπως και ο Γολγοθάς των νοικοκυριών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των καταναλωτών.

Αν στα παραπάνω συνυπολογιστεί ότι στην Ελλάδα διατηρούμε την χειρότερη σχέση ανάμεσα σε καύσιμα και μισθό στην Ευρώπη ενώ είμαστε η μόνη χώρα με κατώτατο μισθό χαμηλότερο από αυτόν του 2010 και πέμπτη χειρότερη σε επίπεδο συλλογικών συμβάσεων, καθώς και ότι το εισόδημα δαπανάται κατά 35% σε τρόφιμα, κατά μέσο όρο, γίνεται εύκολα αντιληπτό το αδιέξοδο της πλειονότητας των καταναλωτών. Των ανθρώπων που βλέπουν τις καθημερινές αυξήσεις να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και την Κυβέρνηση να αποδεικνύεται ανίκανη να προστατέψει το, έτσι κι αλλιώς πενιχρό, εισόδημά τους.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πετάξει λευκή πετσέτα. Απορρίπτει τις προτάσεις μας για μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, επιβολή πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος, πάταξη της αισχροκέρδειας και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Δεν ενδιαφέρεται; Δεν μπορεί; Το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο, η λύση παραμένει η ίδια: Πρέπει να φύγουν!».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ζελένσκι: Την Κυριακή στην Αθήνα ο Ουκρανός...

Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι...

Δήλωση Μανώλη Κεφαλογιάννη για τη νέα ΚΑΠ

- Η Ελλάδα και στη νέα ΚΑΠ (2028-2034) θα...

Ζελένσκι: Την Κυριακή στην Αθήνα ο Ουκρανός...

Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι...

Δήλωση Μανώλη Κεφαλογιάννη για τη νέα ΚΑΠ

- Η Ελλάδα και στη νέα ΚΑΠ (2028-2034) θα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Europol: Συνελήφθη στην Ελλάδα ο βασικός ύποπτος μεγάλου δικτύου κυβερνοεπιθέσεων

Το δίκτυο που εξαρθρώθηκε ήταν υπεύθυνο για επιθέσεις κατά...

Μια διαδρομή περίπου 40 χρόνων στους χώρους της Βικελαίας Βιβλιοθήκης

Ο Δημήτρης Σάββας αφηγείται στην εφημερίδα «Πατρίς» τους πιο...

Ισπανία: Η αστυνομία εξάρθρωσε διεθνές κύκλωμα εμπορίας παιδιών

Ένδεκα άνθρωποι συνελήφθησαν. Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι εξάρθρωσε...