Πλούσιο και παραγωγικό το πρόγραμμα δράσεων του Δημάρχου Ρεθύμνης

Πλούσιο και παραγωγικό ήταν το πρόγραμμα δράσεων του Δημάρχου Ρεθύμνης/ Προέδρου ΕΔΕΥΑ και Προέδρου ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιώργη Μαρινάκη, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου 2024.
Ειδικότερα, το πρωί της Παρασκευής συμμετείχε στις εργασίες του 1st Hellenic Water Forum που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής στην Αθήνα, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θ. Σκυλακάκη και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δ. Παπαστεργίου.
Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ συμμετείχε στην συζήτηση του θέματος οι ‘‘Υδατικές προκλήσεις για τους Φορείς Ύδρευσης & Αποχέτευσης” , με εστίαση στο ζήτημα των προκλήσεων. τις οποίες καλούνται άμεσα να διαχειριστούν οι φορείς ύδρευσης και αποχέτευσης. Συνομιλητές του Δημάρχου στο πάνελ για τη διερεύνηση του θέματος ήταν ο Διευθύνων Σύμβολος της ΕΥΑΘ κ. Άνθιμος Αμανατίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Χαράλαμπος Σαχίνης και ο Α΄ Αντιπρόεδρο; της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, Προεδρεύων του Κλάδου Υδάτων Δρ. Δημήτριος Ψυχογυιός.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο προωθούμενο σχέδιο των μεταρρυθμίσεων στην λειτουργία των ΔΕΥΑ και της διαχείρισης του νερού, για το οποίο ασκήθηκε κριτική και υποβλήθηκαν προτάσεις, με στόχο την επίτευξη της ορθολογικής χρήσης και εξοικονόμησης των υδατικών πόρων.
Στην συνέχεια ο κ. Γιώργης Μαρινάκης, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη, συμμετείχε στο 3ο Παγκρήτιο Forum, για την προώθηση της Κρητικής διατροφής στην ελληνική αγορά, το οποίο επίσης διεξήχθη στην Αθήνα και οργανώθηκε από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης σε συνεργασία με το ΥΠ.Α.Α.Τ.
Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης , ως ομιλητής στο αντίστοιχο φόρουμ, επικεντρώθηκε στην ανάγκη εφαρμογής πολιτικών που θα δώσουν υπεραξία στα κρητικά προϊόντα και θα προωθήσουν την διασύνδεση της παραγωγής του πρωτογενή τομέα της Κρήτης με τον τουριστικό κλάδο.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην εξέλιξη της παραγωγής με σύγχρονες μεθόδους, που θα έχουν οικολογικό αποτύπωμα και θα προστατεύουν το περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, κατέθεσε την έντονη ανησυχία του ως προς για την διαχείριση του νερού άρδευσης, καθώς η ανεπάρκεια των υποδομών και κυρίως η ελλιπής ενημέρωση των χρηστών οδηγούν σε κατασπατάληση του αρδευτικού ύδατος, συνθήκη που επιβάλλει την άμεσο σχεδιασμό και υλοποίηση πολιτικών ορθολογικής χρήσης του.
Το Σάββατο, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης ως Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, απηύθυνε χαιρετισμό στο συνέδριο με θέμα «Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Προορισμός Κρήτη» το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε παρουσία της υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη και με τη συμμετοχή Εκδότη/ Διευθυντή της Εφημερίδας «Realnews» και Προέδρου της ΕΙΗΕΑ, κ. Νίκος Χατζηνικολάου.
Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ. Μαρινάκης είχε συνεργασία με την Υπουργό Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη για προώθηση θεμάτων του Ρεθύμνου και της Κρήτης. Στην συνάντηση παρευρέθηκε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ρεθύμνου σε θέματα τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Γασπαράκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.