Ποια επαγγέλματα μπαίνουν στο «στόχαστρο» για POS

Ημερομηνία:

Συνεχώς μεγαλώνει η λίστα των επαγγελματικών κλάδων που θα πρέπει να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά συσκευές POS και να δέχονται πληρωμές με πλαστικό χρήμα.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης από τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, με την οποία επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση συσκευών POS και σε άλλες κατηγορίες επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη νέα λίστα με τα επαγγέλματα τα οποία θα είναι υποχρεωμένα να διαθέτουν POS περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι κλάδοι: Προσχολικής εκπαίδευσης, επισκευής και συντήρησης σκαφών, ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές δραστηριότητες, δραστηριότητες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, δραστηριότητες μετάφρασης και διερμηνείας, επισκευής ειδών προσωπικής και οικιακής χρήσης.

Η προθεσμία για την εγκατάσταση των συσκευών είναι τρεις μήνες από τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Όσοι προβούν σε έναρξη δραστηριότητας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ημερών προ της παρέλευσης της προθεσμίας, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τεσσάρων μηνών από τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης.

Όσοι προβούν σε έναρξη δραστηριότητας ή στη σχετική μεταβολή μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης προθεσμίας, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός ενός μηνός από την έναρξη, ή τη μεταβολή.

Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Σημειώνεται πως το πρόστιμο μειώνεται στο ήμισυ, εάν καταβληθεί εντός 30 ημερών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Τουρισμός για Όλους 2026»: Πότε ανοίγει η...

Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα αιτήσεων...

Εγκρίθηκε το πρώτο χάπι που μειώνει την...

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ χάπι που ρίχνει την “κακιά” χοληστερίνη...

«Τουρισμός για Όλους 2026»: Πότε ανοίγει η...

Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα αιτήσεων...

Εγκρίθηκε το πρώτο χάπι που μειώνει την...

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ χάπι που ρίχνει την “κακιά” χοληστερίνη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γονιμότητα: η ενημέρωση δεν πρέπει να ξεκινά όταν εμφανιστεί το πρόβλημα

Αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία υπηρετεί τα τελευταία δέκα χρόνια...

Πού ζούνε τα πιο ευτυχισμένα Ελληνόπουλα;

Τι αποκαλύπτουν τα ευρήματα πρόσφατης μελέτης του ΚΕΠΕ σε...

Η επιστήμη ξέρει γιατί σήμερα νιώθουμε πιο πολύ νοσταλγία από ποτέ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η νοσταλγία δεν είναι απλώς...

Ο μεγαλύτερος αρχαίος αμπελώνας της Ελλάδας βρίσκεται στον Ψηλορείτη

Κάλυβος Μυλοποτάμου. Στέλιος Μανωλιούδης Το παρελθόν άφησε τα «χνάρια» του σε...