Ποια μεγάλη αλλαγή ετοιμάζει το Twitter

Οι νέες κοινότητες και τα πρώτα θέματα προς... συζήτηση που αποφάσισε η εταιρεία

Ποια μεγάλη αλλαγή ετοιμάζει το Twitter

Μια νέα λειτουργία, με τον όνομα Communities (Κοινότητες) ετοιμάζει το Twitter. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία , η λειτουργία αυτή θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν μικρές ομάδες τα μέλη των οποίων θα μιλούν για συγκεκριμένα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Οι χρήστες που θα συμμετέχουν σε μια κοινότητα μπορούν να κάνουν tweet ειδικά σε άλλους σε αυτήν την κοινότητα και τα μόνα άτομα που μπορούν να απαντήσουν σε tweet της κοινότητας θα είναι άλλα μέλη αυτών των κοινοτήτων.

Η νέα λειτουργία είναι παρόμοια με τις Ομάδες Facebook, τους διακομιστές Discord και τις εφαρμογές της Reddit.

Σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του Twitter, ωστόσο, όλα τα tweets εντός των Κοινοτήτων θα είναι ορατά στο κοινό. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες εκτός Κοινοτήτων θα μπορούν να διαβάζουν, να παραθέτουν tweet και να αναφέρουν tweet εντός των Κοινοτήτων Twitter.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η θεματολογία των πρώτων κοινοτήτων θα επικεντρωθεί σε σκύλους, καιρικά φαινόμενα, πάνινα παπούτσια, φροντίδα του δέρματος και αστρολογία. Οι κοινότητες θα έχουν συντονιστές που μπορούν να προσκαλέσουν άλλους χρήστες του Twitter στις ομάδες τους. Η δημιουργία κοινότητας θα είναι αρχικά περιορισμένη, αλλά το Twitter είπε ότι θα επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να δημιουργήσουν Κοινότητες τους επόμενους μήνες.

Η νέα λειτουργία είναι μέρος της στρατηγικής του Twitter για την ανάπτυξη περισσότερων δυνατοτήτων σε μια προσπάθεια να αυξήσει το επίπεδο των χρηστών της σε 315 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και να ανεβάσει τα ετήσια έσοδα στα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2023 .

Στο πλαίσιο αυτής της κίνησης, η Twitter την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε επίσης το Super Follows, μια λειτουργία που επιτρέπει σε επιλεγμένους χρήστες να χρεώνουν άλλους για πρόσβαση σε περιεχόμενο μόνο για συνδρομητές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.