Ποινή-μαμούθ για δύο νεαρούς διακινητές

Στη φυλακή με κάθειρξη 288 έτη και χρηματική ποινή 4 εκατομμύρια ευρώ

Ποινή-μαμούθ για δύο νεαρούς διακινητές

Ζάλη… προκαλεί μόνο στο άκουσμα της η απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης σε βάρος δύο νεαρών Αιγυπτίων, 31 και 26 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι τον Ιανουάριο είχαν συλληφθεί ως διακινητές για τη μεταφορά με λέμβο 40 μεταναστών, νότια της Γαύδου. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν και πέντε ανήλικοι.

Για τη διάσωση των μεταφερόμενων είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση και τελικά με την συνδρομή του Λιμενικού, βγήκαν ασφαλείς στην περιοχή των Καλών Λιμένων, με το Κεντρικό Λιμεναρχείο να διεξάγει την προανάκριση της υπόθεσης.

Είναι γνωστό ότι οι ποινές σε τέτοιες υποθέσεις είναι «μαμούθ» σε περίπτωση καταδίκης αφού αντιστοιχούν στον αριθμό των μεταφερόμενων, στις ιδιαίτερες συνθήκες μεταφοράς τους, στον κίνδυνο που εκτέθηκαν, στην αντιμετώπιση τους από τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα.

 

Εν προκειμένω οι δύο νεαροί Αιγύπτιοι κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 288 ετών (εκτιτέα τα 20 έτη), με τη χρηματική ποινή να ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ (!). Ειδικότερα για τους 40 μεταφερόμενους, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών, συν 7 έτη για τον κάθε ένα από τους 39 διακινούμενους μετανάστες. Αντίστοιχα σε ό,τι αφορά στην χρηματική ποινή, επιβλήθηκε 200.000 ευρώ, συν 100.000 ευρώ για τον κάθε ένα από τους 39 μετανάστες.cretalive.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.