Ποιους ενόχλησε η συνάντηση Αλέξη Τσίπρα – Βαρδή Βαρδινογιάννη;

Ημερομηνία:

Η πληροφορία επαληθεύεται από δημοσιεύματα εφημερίδων του Σαββάτου που αναφέρονται στη συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού με τον ισχυρό άνδρα της Motor Oil σε μία συγκυρία που ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί κύκλο επαφών με μεγαλοεπιχειρηματίες και ακούει διάφορες συνομιλητές για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, την στρατηγική της διεύρυνσης και τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με την στήλη “Πολιτικός Καφές” ο εκδότης της εφημερίδας “Παραπολιτικά”, Γιάννης Κουρτάκης, αποκάλυψε ότι το αφεντικό της Motor Oil Βαρδής Βαρδινογιάννης και “ο… απηνής διώκτης της Διαπλοκής “αντισυστημικός” επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας” συναντήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα και συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις σαν δυο καλοί φίλοι.

Τις τελευταίες μέρες έχουν γραφτεί τα πάντα για τη συνάντηση των δύο ανδρών. Φαίνεται όμως από τα δημοσιεύματα ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν πολύ περισσότερο.

Ο πιο αιχμηρός από όλους ήταν ο Θανάσης Μαυρίδης στο Liberal, που πακετάρισε σε ένα άρθρο την “υπόγεια” στήριξη που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας από οικονομικά κέντρα για την αναβίωση της σοσιαλδημοκρατικής αριστεράς.
Και κάποια ισχυρά οικονομικά κέντρα δεν το κρύβουν.

Ο Θανάσης Μαυρίδης μάλιστα κατηγορεί και τον Σωκράτη Κόκκαλη για διαχρονικές σχέσεις με τον χώρο, από την εποχή του ΠΑΣΟΚ.

Ο Θανάσης Μαυρίδης σημειώνει ότι:

“Το μέλλον της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα περνάει μέσα από τα δύο αυτά μεγάλα επιχειρηματικά σπίτια” (εννοώντας τις οικογένειες Βαρδινογιάννη, Κόκκαλη)… Για να συμπληρώσει, “Οι μεγιστάνες του πλούτου, οι άρχοντες του κόσμου, διάλεξαν ΣΥΡΙΖΑ! Αν ήθελα να είμαι χαιρέκακος θα έλεγα ότι το μεγάλο κεφάλαιο ψήφισε Αλέξη Τσίπρα”!

Δείτε αναλυτικά τι έγραψε ο Γιάννης Κουρτάκης:

“Η εθιμοτυπική συνάντηση Τσίπρα με Βαρδινογιάννη και η Κεντροαριστερά

Συνεχίζει τις επαφές με τους ισχυρούς του τόπου ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αυτό επιβεβαιώνει και από την πληροφορία που θέλει τον πανικόβλητο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να έχει πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας με το αφεντικό της Motor Oil, Βαρδή Βαρδινογιάννη, με τον οποίο διατηρεί καλή προσωπική επαφή.

Σύμφωνα με όσα αφήνουν να διαρρέουν πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η συνάντηση των δύο ανδρών, παρουσία και των συζύγων τους, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας έδειξε να ακούει, κάτι που δεν συνηθίζει από τη φύση του, τα όσα του έλεγε ο πολύπειρος Βαρδής.

Ακόμη και στην ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου προοδευτικού Κινήματος αλά παλιό ΠΑΣΟΚ, έδειξε να συμφωνεί ο Τσίπρας.

Απλώς, θα ήθελε να αποφύγει κάθε (προεκλογικό) παζάρι με τη Φώφη, αφού, όπως ισχυρίζεται, όλα αυτά τα λύνουν με την ψήφο τους οι ψηφοφόροι.

Αυτό επανέλαβε και στον κ. Βαρδινογιάννη, αναφέροντας μια σειρά από παραδείγματα του παρελθόντος, όπου τα μεγάλα κόμματα απορρόφησαν (εκλογικά) τα μικρότερα.”

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Επανεκλογή Κουτσούμπα και νέα Κεντρική Επιτροπή: Ολοκληρώθηκε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΛΟΓΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ...

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την...

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...

Επανεκλογή Κουτσούμπα και νέα Κεντρική Επιτροπή: Ολοκληρώθηκε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΛΟΓΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ...

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την...

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λασίθι:Σε κλίμα ενότητας η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της “Ενωτικής Κίνησης Πολιτών”

Κοπή βασιλόπιτας Δημοτικού Συνδυασμού Μανώλης Μενεγάκης: Απέναντι στον λαϊκισμό και...

Επανεκλογή Κουτσούμπα και νέα Κεντρική Επιτροπή: Ολοκληρώθηκε το 22ο Συνέδριο του ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΛΟΓΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ...

Εορτολόγιο 1 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...