“Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2022, του Δήμου Πλατανιά ”

Ο Δήμος Πλατανιά και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνουν και φέτος το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022-12ο Φεστιβάλ ΓΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ”, ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, το οποίο αναπτύσσεται την περίοδο του καλοκαιριού σε πολλές κοινότητες του Δήμου.

Προσεγγίζουμε την ενδοχώρα, αλλά και την παραλιακή ζώνη, με δεκάδες μικρές και μεγαλύτερες εκδηλώσεις, οι οποίες αποτελούν την αφορμή για συναντήσεις και ψυχαγωγία των κάτοικων αλλά και των επισκεπτών του Δήμου μας. Μέσα από τις παραπάνω δράσεις, οι συμμετέχοντες όχι μόνο ψυχαγωγούνται αλλά μπορούν να γνωρίσουν, κυρίως οι επισκέπτες του τόπου μας, την ενδοχώρα μας, τα τοπόσημα του Δήμου μας, την παράδοση, την ιστορία ,τα ήθη και τα έθιμά μας. Κινηματογραφικές προβολές με ελληνικές και ξένες παραγωγές σε πλατείες, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, μικρά θεατρικά δρώμενα, μουσικές συναυλιακές βραδιές, βιωματικές δράσεις κ.α. συνθέτουν το πολιτιστικό πρόγραμμα μας.

Ξεχωριστή παρουσία έχουν οι δράσεις του 12ου Φεστιβάλ “ΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ” το οποίο συνεχίζοντας την μορφή των τελευταίων χρόνων, δημιουργεί μια σειρά από βιωματικού χαρακτήρα δράσεις (οινογευσίες, γευσιγνωσίες, εμπειρίες σε χώρους παραγωγής τοπικών προϊόντων, μουσικοχορευτικές δράσεις κ.α) με στόχο την γνωριμία του τόπου μας, από τους επισκέπτες. Οι δράσεις του “ΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ” αποτελούν την κορύφωση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Πλατανιά και πραγματοποιούνται στο τέλος Σεπτεμβρίου, παράλληλα με τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού.

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων, ξεκινάει με τη μουσική βραδιά με το μουσικό σχήμα «Εναλλασσόμενη Τάση» την Παρασκευή 15 Ιουλίου και ώρα 21:00, στην παραλία του Ταυρωνίτη.

Το μουσικό σχήμα «Εναλλασσόμενη Τάση» απαρτίζεται από μαθητές του Μουσικού Σχολείου και άλλων σχολείων των Χανίων και θα ερμηνεύσει τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Δήμου Μούτση, Σταύρου Ξαρχάκου, Διονύση Σαββόπουλου, Γιάννη Σπάθα, Βαγγέλη Παπαθανασίου, Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, Νίκου Παπάζογλου, Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Γιάννη Αγγελάκα, Γιώργου Ζαμπέτα, καθώς και ξένων δημιουργών.

Επιπλέον την Τρίτη 19 Ιουλίου ώρα 21:00, θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά από το μουσικό σχήμα “Εντέχνως Λαϊκοί,”, στην Πλατεία της Βλαχερωνίτισσας, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και το πλήρες πρόγραμμα για όλο το καλοκαίρι.
Το Φεστιβάλ «Καλοκαίρι 2022 ,Πολιτιστικές Εκδηλώσεις» και «Γη – Πολιτισμός – Τουρισμός», διοργανώνονται από τον Δήμο Πλατανιά και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πλατανιά, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και υλοποιούνται με τη συνεργασία των Τοπικών Συμβουλίων και των Πολιτιστικών Συλλόγων.

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο κατά της διασποράς του ιού COVID 19.

Τα σχόλια είναι κλειστά.