Πολωνία: Μαχαίρωσαν δήμαρχο ενώπιον εκατοντάδων θεατών – Βίντεο ντοκουμέντο

Πολωνία: Μαχαίρωσαν δήμαρχο ενώπιον εκατοντάδων θεατών – Βίντεο ντοκουμέντο. Δολοφονική επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε ο δήμαρχος…

Δολοφονική επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε ο δήμαρχος του Γκντανσκ Πάβελ Αντάμοβιτς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη συγκέντρωση πόρων υπέρ οργάνωσης που χρηματοδοτεί την αγορά ιατρικού εξοπλισμού.

Το περιστατικό συνέβη την ώρα που ο Αντάμοβιτς -δήμαρχος του λιμανιού της Πολωνίας από το 1998- βρισκόταν στο βήμα της εκδήλωσης. Ο δράστης τον πλησίασε και άρχισε να τον μαχαιρώνει. Ο 27χρονος δράστης της επίθεσης συνελήφθη, ενώ οι γιατροί έκαναν ανάνηψη στο θύμα επί τόπου, και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του κρίνεται «πολύ σοβαρή».

Βίντεο που έχει καταγράψει την επίθεση δείχνει έναν άνδρα να ορμά στο βήμα, να επιτίθεται στον δήμαρχο και στη συνέχεια να αρπάζει το μικρόφωνο και να δηλώνει ότι μπήκε στην φυλακή ενώ ήταν αθώος από την προηγούμενη κεντρώα κυβέρνηση της Πλατφόρμας των Πολιτών και ότι βασανίστηκε.

«Για αυτό πεθαίνει ο Αντάμοβιτς», πρόσθεσε.

Η Πλατφόρμα των Πολιτών υποστήριξε τον Πάβελ Αντάμοβιτς κατά τις δημοτικές εκλογές του 2018.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα και ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον δήμαρχο του Γκντανσκ.

«Παρά τις διαφορές των πολιτικών απόψεων, βρίσκομαι απολύτως στο πλευρό του και των συγγενών του, όπως ελπίζω και όλοι οι συμπατριώτες μας. Προσεύχομαι για την υγεία και την ανάρρωσή του», έγραψε στο Twitter ο Αντρέι Ντούντα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.