Πολύ μεγάλη η ζημιά σε τουρισμό και οικονομία από τον κοροναϊό

Θεοχάρης στο MEGA: Μεγάλη η ζημιά σε τουρισμό και οικονομία από τον κοροναϊό

Πολύ μεγάλη η ζημιά σε τουρισμό και οικονομία από τον κοροναϊό

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, όπου ανέλυσε το σχέδιο στήριξης της κυβέρνησης για τον τουρισμό.

«Η ζημιά στον τουρισμό και την οικονομία θα είναι μεγάλη, η πραγματικότητα δε θα έχει καμία σχέση με το 2019», υποστήριξε ο υπουργός. Ωστόσο, παραδέχτηκε πως η χώρα φαίνεται να δείχνει πως κάτι σοβαρό γίνεται, καθώς υπάρχει επαγγελματισμός και σεβασμός προς τον πολίτη και τον φιλοξενούμενο.

Είναι σημαντικό, σημείωσε, «η οικονομική μηχανή να ξεκινήσει με κάποιο τρόπο, διαφορετικά η ζημιά θα είναι πιο μακροπρόθεσμη και πιο βαθιά». Ο εσωτερικό τουρισμός μπορεί να βοηθήσει, «δεν πρέπει όμως να έχουμε μεγάλες προσδοκίες για αυτόν», γιατί το μέγεθός του δεν μπορεί να κάνει την αλλαγή και δε φέρνει και συνάλλαγμα. Για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία και οι τουριστικές επιχειρήσεις την εποχή αυτή, είπε πως θα δοθούν σύντομα οδηγίες.

Στα αιτήματα των τουριστικών φορέων, ο κ. Θεοχάρης υποστήριξε πως για να ξεκινήσει ο τουρισμός υπάρχουν επιχειρησιακές και οικονομικές προϋποθέσεις. Το σίγουρο είναι πρέπει να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού τόσο από πλευράς μάρκετινγκ και προβολής όσο και από πλευράς μείωσης φόρων.

«Η χώρα έχει τη δυνατότητα να βγει με μια καμπάνια για τη χώρα χωρίς παραφωνίες. Επιβάλλεται η συνεργασία του ιδιωτικού τομέα, των περιφερειών, του υπουργείου με τον ΕΟΤ ώστε να έχει η χώρα επιτέλους μια φωνή. Αυτό θα συμβεί για τρεις μήνες και από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να εξειδικεύσει την καμπάνιά του για τη χώρα», υποστήριξε ο υπουργός.

Στη συνέντευξη παρενέβη και ο εκ Γερμανίας Ιδιοκτήτης Ταξιδιωτικού Γραφείου στο Ντίσελντορφ, Στέργιος Βοζίκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από τους Γερμανούς για την Ελλάδα ως καλοκαιρινό προορισμό. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, από τον Ιούνιο κι μετά υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη χώρα, καθώς «οι Γερμανοί επιλέγουν την Ελλάδα περισσότερο από κάθε άλλο προορισμό».

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοχάρης μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται τα ταξίδια από χώρα σε χώρα την επόμενη μέρα, αλλά κυρίως για το πώς θα υποδέχεται η Ελλάδα τους τουρίστες. «Χρειάζονται προϋποθέσεις και απαραίτητες διαδικασίες. Αυτές θα συμφωνηθούν με την επιτροπή», υποστήριξε ο υπουργός και τόνισε πως «πρωτίστως πρέπει να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών».

Για τους εργαζομένους που πλήττονται ή χάνουν το μεροκάματο, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε πως η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τις επιχειρήσεις ώστε να ανοίξουν με όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους και όσοι δεν μπορέσουν να απορροφηθούν να στηριχθούν με τον κατάλληλο τρόπο.

Δείτε το βίντεο :

Σχετικά άρθρα

Τα σχόλια είναι κλειστά.