Πορτογαλία: Η αστυνομία κατέσχεσε 1,3 τόνους κοκαΐνης – Την έκρυβαν μέσα σε… κατεψυγμένα ψάρια

Το κατάλληλο όνομα για την αστυνομική επιχείρηση βρήκαν στην Πορτογαλία - «Καλαμάρι»

Η αστυνομία στην Πορτογαλία κατέσχεσε πάνω από 1,3 τόνους κοκαΐνης που ήταν κρυμμένη μέσα σε κατεψυγμένα ψάρια, προκειμένου να διακινηθεί στην Ευρώπη, ενώ συνέλαβε επτά άνδρες διαφορετικών εθνικοτήτων στο πλαίσιο της επιχείρησης.

Το φορτίο, από τον Ισημερινό, ξεφορτώθηκε στο λιμάνι της Λισαβόνας, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, που προσέθεσε πως στελέχη της διεξήγαγαν σειρά ερευνών στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Καλαμάρι», ενώ κατέσχεσε και οκτώ πυροβόλα όπλα, πολυτελή αυτοκίνητα, όπως και διάφορα έγγραφα και αντικείμενα.

Τα ναρκωτικά, τα οποία βρέθηκαν σε μια αποθήκη στο δυτικό τμήμα της Πορτογαλίας, ήταν κρυμμένα μέσα σε κατεψυγμένα ψάρια, τα οποία ήταν περιτυλιγμένα με πλαστική μεμβράνη και τοποθετημένα σε χαρτόκουτα.

Υποψίες ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωνη

«Ο τρόπος με τον οποίο τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα στα κατεψυγμένα ψάρια καθιστούσε πολύ δύσκολο τον εντοπισμό τους και, προκειμένου να τα αφαιρέσουν, τα ψάρια έπρεπε να καταστραφούν τελείως», εξήγησε σε ανακοίνωσή της η πορτογαλική αστυνομία.

Για τους συλληφθέντες, ηλικίας μεταξύ 26 και 59 ετών, υπάρχουν υποψίες ότι ανήκουν σε μια οργανωμένη εγκληματική ομάδα, η οποία εισήγαγε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική και τις διένειμε σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Η αστυνομία δεν διευκρίνισε τις εθνικότητες των συλληφθέντων. Θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Τα Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα ανέφερε τον περασμένο χρόνο, στην ετήσια Έκθεσή του για τα Ναρκωτικά παγκοσμίως, ότι η ζήτηση και η προμήθεια κοκαΐνης έχουν αυξηθεί σε διεθνές επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βρετανία: Κατασχέθηκε ποσότητα-ρεκόρ 5,7 τόνων κοκαΐνης αξίας 525 εκατ. ευρώ

Τα σχόλια είναι κλειστά.