Πως οδήγησαν σε παραίτηση τον γιατρό της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ – Πόσοι μπορούν να πληρώνουν για την υγεία τους ;

Ημερομηνία:

H κατάρρευση της δημόσιας υγείας είναι ένα γεγονός που δεν σηκώνει αμφισβήτηση και αυτά που συμβαίνουν καθημερινά σε τοπικό επίπεδο, το επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο.

Την παραίτηση του υπέβαλε και ο προτελευταίος παιδοψυχίατρος της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Σαμιωτάκης.

Ήταν ο ένας από τους δυο γιατρούς που είχαν απομείνει στο τμήμα το οποίο ουσιαστικά κλείνει, αφού δεν θα μπορεί να εφημερεύει.

Το ποτήρι «ξεχείλισε » για τον κ.Σαμιωτάκη ,όταν είδε ότι στην πρόσφατη προκήρυξη για προσλήψεις γιατρών , δεν υπήρχε ούτε μια θέση παιδοψυχίατρου.

Το θεώρησε απόλυτη κοροιδία, αφού στην τελευταία σύσκεψη που έγινε στην ΔΥΠΕ Κρήτης, πήρε όλες τις διαβεβαιώσεις ότι η κλινική θα υποστηριχθεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί γιατί την έχουν απόλυτη ανάγκη, εκατοντάδες παιδιά στην Κρήτη.

Και αυτό γιατί το νησί μας έχει αυξημένους δείκτες συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα ,στις απόπειρες αυτοκτονίας, στην παραβατικότητα, στην κατάχρηση ουσιών, στις ψυχιατρικές διαταραχές στα παιδιά κάτω των 18.

«Να λογοδοτήσουν τώρα Υπουργείο, ΥΠΕ Κρήτης και διοίκηση ΠΑΓΝΗ» για την παραίτηση του γιατρού ζητάει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου,τονίζοντας ότι «η κοροιδία του υπουργείου Υγείας και των τοπικών υγειονομικών
διοικήσεων δεν έχει όριο, όταν λένε ότι στηρίζουν τη δημόσια υγεία στο νησί μας.» Εντωμεταξύ το νομοσχέδιο του υπουργείου για το ΕΣΥ φέρνει τα «πάνω κάτω» σε αυτό που ονομάζουμε δημόσια υγεία.

Μετά τα απογευματινά χειρουργεία όπου ο ασθενής θα πληρώνει για να χειρουργηθεί, για την λειτουργία των οποίων ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε «πολύ υπερήφανος» μιλώντας χθες από το βήμα της Βουλής,
ανακοινώθηκε ότι μπαίνει διάταξη που θα επιτρέπει στους νοσοκομειακούς γιατρούς να εργάζονται και ιδιωτικά με μπλοκάκι ,αφού έχουν κάνει το ωράριό τους.

Μέχρι τώρα δικαίωμα στην ιδιωτική εργασία είχαν μόνο οι Πανεπιστημιακοί, οι γιατροί του ΕΣΥ ήταν «πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.»

Το ερώτημα είναι, ο κόσμος ,μπορεί να πληρώνει ιδιωτικά για την υγεία του;ekriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο : Χρόνια πολλά για την Ημέρα...

Χρόνια πολλά στον Άγιο Νικόλαο, την Νέα Αλικαρνασσό και...

Ηράκλειο: Ο Λευτέρης Αυγενάκης στον Εορτασμό του...

Σήμερα, 6 Δεκεμβρίου εορτάζει ο Άγιος Νικόλαος, πολιούχος της...

Ηράκλειο : Χρόνια πολλά για την Ημέρα...

Χρόνια πολλά στον Άγιο Νικόλαο, την Νέα Αλικαρνασσό και...

Ηράκλειο: Ο Λευτέρης Αυγενάκης στον Εορτασμό του...

Σήμερα, 6 Δεκεμβρίου εορτάζει ο Άγιος Νικόλαος, πολιούχος της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Taste Atlas: Χάσαμε την πρώτη θέση στις «100 καλύτερες κουζίνες του κόσμου» – Ποια χώρα μας πέρασε

Η Ελληνική Κουζίνα υποχώρησε στη δεύτερη θέση στην παγκόσμια...

Οι ολόσωμες μαγνητικές τομογραφίες μπαίνουν στη ζωή μας

Διαγνωστική επανάσταση ή πηγή νέου άγχους; Η εξάπλωση των ολόσωμων...

Επιστήμονες ανακαλύπτουν την κρυφή δύναμη του εγκεφάλου να καίει λίπος

Σύμφωνα με το scitechdaily, μια δυσλειτουργική πρωτεΐνη εμποδίζει κατά...