Πώς ψηφίζουμε τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πώς ψηφίζουμε τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών

Στις 7 το πρωί ανοίγουν οι κάλπες των επαναληπτικές εκλογών της Κυριακής.

Εφορευτικές επιτροπές και αντιπρόσωποι
Οι επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής για Δήμους και Περιφέρειες θα γίνουν στα ίδια εκλογικά τμήματα που έγιναν και στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής.

Πώς ψηφίζουμε
Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο για την εκλογή περιφερειάρχη και δημάρχου και ως εκ τούτου, δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης σε υποψήφιους συμβούλους. Ωστόσο τα ψηφοδέλτια με σταυρούς προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα. Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται µόνο μεταξύ των υποψηφίων περιφερειαρχών ή των υποψηφίων δημάρχων των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους την περασμένη Κυριακή.

Οι συνδυασµοί που θα συμμετάσχουν στην επαναληπτική ψηφοφορία οφείλουν, µέσω του οικείου αντιπεριφερειάρχη, να παραδώσουν έγκαιρα τον απαραίτητο αριθµό ψηφοδελτίων στον οικείο δήµαρχο.

Όµοιο εκλογικό υλικό µε αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη ψηφοφορία, θα χρησιμοποιηθεί και στην επαναληπτική, µε εξαίρεση το βιβλίο διαλογής ψήφων προτίμησης υπέρ των υποψηφίων των συνδυασμών, το οποίο δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.