Πώς θα επηρεάσει η νέα παραλλαγή Όμικρον τον ελληνικό τουρισμό;

Ημερομηνία:

Ρεπορτάζ για τον ελληνικό τουρισμό, που διένυσε μια άκρως επιτυχημένη σεζόν φέτος, η οποία όμως κινδυνεύει να ανατραπεί του χρόνου εξαιτίας της νέας έξαρσης της πανδημίας, παραθέτει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Το ρεπορτάζ επιχειρεί έναν απολογισμό της φετινής τουριστικής σεζόν σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ο ελληνικός τουριστικός κλάδος ελπίζει να αξιοποιήσει τη φετινή επιτυχία. Το comeback του ελληνικού τουρισμού ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, 11,6 εκατ. ξένοι επισκέπτες ήρθαν στη χώρα τους πρώτους εννέα μήνες, σχεδόν 90% περισσότεροι από το 2020, πρώτη χρονιά της κρίσης του κοροναϊού. Η ν.1 τουριστική χώρα ήταν η Γερμανία με 2,1 εκατ. επισκέπτες (…)»

Τώρα όμως επικρατεί εκ νέου ανησυχία για το κατά πόσο θα συνεχιστεί η θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού και την επόμενη χρονιά. Όπως παρατηρεί το ρεπορτάζ: «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος παραμένει ο κοροναϊός.

Εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων στο πεδίο των κρουσμάτων, η ζήτηση έχει κάπως μειωθεί προς το παρόν, αναφέρει ο Κρίστοφ Φύρερ, διευθύνων σύμβουλος του τουριστικού ομίλου Leitner Reisen. Εκτός όμως από τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων, και η νέα παραλλαγή του ιού που εμφανίστηκε στη Νότια Αφρική προκαλεί τώρα αβεβαιότητα».

Πηγή: Deutsche Welle

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο τραπέζι του διαλόγου μετά...

Μετά από από 40 και πλέον ημέρες κινητοποιήσεων, τα...

Καιρός: Με αστάθεια και ισχυρούς ανέμους ξεκινά...

Στην Κρήτη, οι δυτικοί έως νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν...

Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο τραπέζι του διαλόγου μετά...

Μετά από από 40 και πλέον ημέρες κινητοποιήσεων, τα...

Καιρός: Με αστάθεια και ισχυρούς ανέμους ξεκινά...

Στην Κρήτη, οι δυτικοί έως νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πρωταγωνιστής των βραχυχρόνιων μισθώσεων το β΄ τρίμηνο του 2025 η Κρήτη

Σχεδόν 2,4 εκατ. διανυκτερεύσεις το διάστημα Απριλίου–Ιουνίου 2025, σύμφωνα...

Εορτολόγιο 10 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 10 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...