Πώς θα την κατακτήσεις μόνο με το χιούμορ σου

Όταν όλα τα υπόλοιπα μοιάζουν να μην «πιάνουν», επιστράτευσε την πιο αστεία πλευρά σου για να την κερδίσεις.

Πώς θα την κατακτήσεις μόνο με το χιούμορ σου

Πόσες φορές τις έχεις ακούσει να λένε «ο άντρας θέλω να με κάνει να γελάω»; Πολλές.

Έτσι κι αλλιώς το χιούμορ είναι ένας πολύ ιδιαίτερος τρόπος επικοινωνίας σε κάθε είδους συναναστροφή.

Ειδικά στον αισθηματικό τομέα, το να κάνεις μια γυναίκα να γελάει είναι πολύ δυνατό ατού: προσδίδει γοητεία και αναπληρώνει το κενό που δημιουργούν στην εικόνα σου τα όποια μειονεκτήματά σου.

Είναι κι αυτό ένας δείκτης ευφυίας.

Ωστόσο άλλο κάνω έξυπνο, δημιουργικό χιούμορ, άλλο σπάω πλάκα ικετεύοντας για λίγη αναγνώριση ή παλεύω με όποιο τρόπο να δείξω αστείος. Αναρωτιέσαι πώς το διαχειρίζεσαι;

Απόφυγε τις χοντράδες

Ίσως το μεγαλύτερο λάθος που κάνει ένας άντρας στο θέμα αυτό είναι να νομίζει πως άπαξ μια γυναίκα γελάσει με κάτι που θα πει, έχει εκτιμήσει το χιούμορ του.

Καμία σχέση. Μπορεί να γελάσει από ευγένεια ή με το γελοίο του πράγματος. Και μπορεί με τους φίλους σου να προσβάλλετε ασύστολα ο ένας τον άλλο κι αυτό να σας κάνει να λύνεστε στα γέλια, αλλά πολλά θηλυκά δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τα χοντροκομμένα αστεία ειδικά όταν αυτά επαναλαμβάνονται ή γίνονται για να γίνονται.

Αν εξαντλείς το ιλαρό του χαρακτήρα σου σε πρόστυχα ανέκδοτα ή στο κράξιμο που μειώνει, το πιο πιθανό είναι να σε περάσει για κόπανο, κι ας συνεχίζει να γελάει.

(Εκ)τίμα τα αστεία της

Όσο θέλει να έχει δίπλα της έναν άντρα με οξύ χιούμορ, άλλο τόσο γουστάρει να «πιάνεις» τα δικά της αστεία (αν κάνει τέτοια, που σου το ευχόμαστε).

Αν λοιπόν πει κάτι καλό, μη είσαι κρύος, γέλα και ενθάρρυνέ τη. Θα το εκτιμήσει ιδιαίτερα και πάνω απ’ όλα θα χαρεί.

Άλλωστε, δεν υπάρχει τίποτα πιο ενδιαφέρον από ένα ζευγάρι που εκπέμπει στο ίδιο μήκος κύματος.

Μοιράσου τις ιστορίες σου

Εκείνες από το στρατό που κάθε φορά που της λες όλοι λύνονται στα γέλια, ή από το σχολείο, από διακοπές, ένα οικογενειακό inside joke.

Απόφυγε αστείες ιστορίες που αφορούν παλιές σχέσεις σου, δεν θέλει να τις ακούσει ή εκείνες που έχουν να κάνουν με δικά σου εντερικά θέματα. Ok, εκτός αν έχεις τον τρόπο σου να τα λες ωραία, οπότε πες ό,τι θες.

Στο χιούμορ σου θα εκτιμήσει το γεγονός ότι βγάζεις τον πραγματικό σου εαυτό και δεν «κολλάς» να τσαλακωθείς.

Έτσι κι αλλιώς το γέλιο είναι το Νο1 φάρμακο κατά της μιζέριας. Και ποια θέλει δίπλα της κάποιον άκαμπτο, μίζερο μουντρούχο που τα παίρνει όλα τοις μετρητοίς;

Σέρβιρε το σωστά

Κοίταξε, το ότι το χιούμορ είναι προσόν δε σημαίνει ότι το εξαπολύουμε σε κύματα από την πρώτη στιγμή, ατάκτως και αδιακρίτως.

Στην πρώτη φάση της γνωριμίας σας, για παράδειγμα που όλα μπαίνουν κάτω από το μεγεθυντικό φακό, μην υπερβάλλεις. Είτε από αμηχανία είτε από υπερπροσπάθεια να εντυπωσιάσουμε συχνά κάνουμε το λάθος και χάνουμε το μέτρο.

Μην είσαι «χάχας», δείξε ταπεινός και μετριόφρων. Η πιο ωραία μορφή χιούμορ είναι η πνευματώδης, ή αυτή που χτυπά εκεί που δεν το περιμένεις και που βγαίνει αυθόρμητα.

Αυτά βέβαια τα έχεις ή δεν τα έχεις. Δύσκολα καλλιεργούνται από μια ηλικία κι έπειτα.

Να αυτοσαρκάζεσαι

Ένας άνθρωπος που αστειεύεται με τον εαυτό του σχολιάζοντας με χιούμορ τα ελαττώματα του σημαίνει πως έχει επίγνωση του εαυτού του, αρκετή αυτοπεποίθηση και διαχειρίζεται τις όποιες ανασφάλειές του.

Γιατί τι να τον κάνει εκείνον που γελάει με τους πάντες και τα πάντα, αλλά ούτε δέχεται την πλάκα ούτε επιδιώκει να αυτοσαρκάζεται;

Αν έχεις αυθεντικό χιούμορ θα ψάχνεις κάθε αφορμή για να το επιστρατεύσεις, ακόμα κι αν αυτό χρησιμοποιηθεί εναντίον σου -που δεν πρόκειται, γιατί ο αυτοσαρκασμός είναι πάντα ελκυστικός, όταν γίνεται με μέτρο.

Πηγή: Askmen

Τα σχόλια είναι κλειστά.