Πόσοι ανεμβολίαστοι άνω των 60 έχουν πληρώσει πρόστιμο – Τι ισχύει για όσους δεν το έχουν κάνει

Ημερομηνία:

Μόλις το 14% των ανεμβολίαστων άνω των 60 ετών πλήρωσε το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε από την κυβέρνηση για την άρνησή τους να προστατευτούν από τον κοροναϊό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), βρέθηκαν συνολικά 317.962 φυσικά πρόσωπα στα οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 50 ευρώ για τον Ιανουάριο (τον Φεβρουάριο το πρόστιμο φθάνει 100 ευρώ).

Η επιβολή του μισού προστίμου αφορά ένα δεκαπενθήμερο, δεδομένου ότι η προθεσμία για τον εμβολιασμό έληγε στις 15 Ιανουαρίου.

Το πρόστιμο Ιανουαρίου έπρεπε να πληρωθεί μέχρι τις 15/3/2022 και, σύμφωνα με τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης, μόνο 44.000 το πλήρωσαν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής. Οι υπόλοιποι έχουν ενταχθεί στη λίστα των ληξιπρόθεσμων οφειλετών και ήδη «τρέχουν» προσαυξήσεις.

Ζητούν να ακυρωθεί το πρόστιμο
Στην πράξη επιβολής προστίμου που έλαβαν οι ανεμβολίαστοι αναφέρεται ότι αυτή προσβάλλεται δικαστικά με την άσκηση προσφυγής ενώπιον των τακτικών δικαστηρίων. Σε περίπτωση αμφισβήτησης της επιβολής προστίμου λόγω μη υποχρέωσης εμβολιασμού ή ύπαρξης νόμιμου λόγου απαλλαγής από την υποχρέωση αυτή, παρέχονται οδηγίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση emvolio.gov.gr/prostima αναφορικά με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να οδηγήσουν σε διαγραφή του.

Πολλοί ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών ζητούν να ακυρωθεί το πρόστιμο που τους έχει επιβληθεί, ενώ την ίδια στιγμή και οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και ως εκ τούτου έχει γίνει παρακράτηση των αποδοχών τους ζητούν να τους επιστραφεί το ποσό, θεωρώντας ότι η πράξη είναι αντισυνταγματική.

Οι εφορίες θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, έστω και για το ποσό των 50 ευρώ του Ιανουαρίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο εφιάλτης που έρχεται –...

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη μάθει να γράφει κείμενα,...

ΕΜΥ: Αυτά είναι τα 24 ονόματα που...

Από τον «Άργο» και τη «Δωροθέα» μέχρι τον «Οδυσσέα»,...

Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο εφιάλτης που έρχεται –...

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη μάθει να γράφει κείμενα,...

ΕΜΥ: Αυτά είναι τα 24 ονόματα που...

Από τον «Άργο» και τη «Δωροθέα» μέχρι τον «Οδυσσέα»,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο εφιάλτης που έρχεται – Μπορεί να σχεδιάσει τον επόμενο φονικό ιό;

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη μάθει να γράφει κείμενα,...

ΕΜΥ: Αυτά είναι τα 24 ονόματα που θα πάρουν οι κακοκαιρίες τη νέα περίοδο

Από τον «Άργο» και τη «Δωροθέα» μέχρι τον «Οδυσσέα»,...

Πεπτικό σύστημα: Τα 7 καθημερινά λάθη που το επιβαρύνουν και τι μπορείτε να κάνετε

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι πολλές υποχρεώσεις και...

Δίπλα στο Αρκαλοχώρι για μία ακόμα χρονιά η ΠΑΕ Ολυμπιακός (pic)

Ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνεχίζουν να βρίσκονται...