Προ-φεστιβαλική εκδήλωση για το 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων με τον Γάλλο συγγραφέα Καρύλ Φερέ

Την Πέμπτη 23/5/2024, στις 20:30, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Ο Δήμος Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, σας προσκαλούν στην προφεστιβαλική εκδήλωση του 3ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων με τη συμμετοχή του πολυβραβευμένου Γάλλου συγγραφέα Καρύλ Φερέ, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, στις 20:30, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», Πλατεία Κατεχάκη – Ενετικό λιμάνι Χανίων.

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Κυριακή Μπεϊόγλου με αφορμή την έκδοση του νέου του μυθιστορήματος Οκαβάνγκο (μετάφραση: Αργυρώ Μακάρωφ, Εκδόσεις Άγρα) και θα δεχθεί ερωτήσεις από το κοινό. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Μανώλης Πιμπλής, διευθυντής του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων και ο Σταύρος Πετσόπουλος, εκδότης.

Ο Καρύλ Φερέ, ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του γαλλικού αστυνομικού και νουάρ μυθιστορήματος, γεννήθηκε στην Καέν το 1967 και είναι συγγραφέας, ταξιδευτής και σεναριογράφος. Πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημά του στην καρδιά των αφρικανικών πάρκων άγριας φύσης, το Οκαβάνγκο είναι ένας ύμνος στην ομορφιά του άγριου κόσμου και στην επείγουσα ανάγκη να τον αφήσουμε να ζήσει. Ο Φερέ θεωρείται μαιτρ του θρίλερ των αχανών εκτάσεων και των «ξένων» τόπων και έχει λάβει πολυάριθμες διακρίσεις (SNCF du polar francais 2005, Sang d’encre 2005, Michel-Lebrun 2005, Μεγάλο Βραβείο Αστυνομικής Λογοτεχνίας 2008, βραβείο μυθιστορήματος νουάρ του διεθνούς φεστιβάλ Quais du Polar 2009, βραβείο Jean Amila Meckert 2009 κ.ά.).

Από την Τετάρτη 26 έως και την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, από τον Δήμο Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης. Με ανανεωμένο πρόγραμμα και κεντρικό θέμα «Ευρώπη, παρελθόν και μέλλον. Ματιές στη λογοτεχνία, τον πολιτισμό, την πολιτική», το Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων θα διεξαχθεί, όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, με επίκεντρο το Ενετικό Λιμάνι της πόλης, μεταξύ του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και του Θεάτρου Μίκης Θεοδωράκης. Με τη συμμετοχή σημαντικών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, ακαδημαϊκών και διανοουμένων, πάνελ γύρω από επίκαιρους θεματικούς άξονες, τόσο από το πεδίο της λογοτεχνίας, όσο και από το πεδίο της κοινωνίας, αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων, το Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων επιστρέφει για την 3η του διοργάνωση μέσα από καινοτόμες δράσεις, με στόχο να αναδειχθεί και αυτή τη χρονιά σε τόπο συνάντησης των ανθρώπων του βιβλίου από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων θα ανακοινωθούν σύντομα με νεότερο δελτίο Τύπου και από το διαδίκτυο
.
Τα λογότυπα του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων:

Press Kit


Φωτογραφίες: https://flickr.com/photos/chaniabookfestival/albums/
Ιστοσελίδα: https://www.chaniabookfestival.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/chaniabookfestival/
Instagram: https://www.instagram.com/chaniabookfestival/
Tik Tok: https://www.tiktok.com/@chaniabookfestival
Twitter: https://twitter.com/ChaniaBookFest
YouTube: https://www.youtube.com/@chaniabookfestival

3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων
26 – 30 Ιουνίου 2024
«Συνδέουμε λέξεις, ενώνουμε αφηγήσεις»

Τα σχόλια είναι κλειστά.