Προ των πυλών αυξήσεις ακόμα και… πάνω από 50% σε προϊόντα – Δείτε αναλυτικά

Ημερομηνία:

«Ηλεκτροσόκ» στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά προκαλούν οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος.

Ήδη, έχει ξεκινήσει ένα ντόμινο ανατιμήσεων σε είδη ευρείας κατανάλωσης, που θα φτάσουν ή θα ξεπεράσουν το 30%!

Σε ένα συνοικιακό κρεοπωλείο η αύξηση του κόστους ρεύματος φτάνει και τα 200 ευρώ από τον ένα λογαριασμό στον άλλο.

Το αποτέλεσμα; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, μέσα σε 5 μήνες, τα αμνοερίφια «τσίμπησαν» 15%, το χοιρινό, το μοσχάρι και το κοτόπουλο πήραν πάνω από 10%.

Πέρσι, τέτοια περίοδο, αυτή η επιχείρηση για 5.911 κιλοβατώρες πλήρωσε για ρεύμα 959 ευρώ. Φέτος, για το ίδιο χρονικό διάστημα και μικρότερη κατανάλωση, κλήθηκε να πληρώσει 1.581 ευρώ.

Αιτία; Η ρήτρα των 897 ευρώ, που πυροδότησε η έκρηξη του φυσικού αερίου

Και τα χειρότερα έρχονται: το 42,2% των επιχειρήσεων προαναγγέλλει αυξήσεις τιμών έως 15%, το 18,52 % εκτιμά ότι οι αυξήσεις θα φτάσουν το 30%, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό κοντά στο 14%, που ετοιμάζεται για αυξήσεις πάνω από 50%.

«Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες για τις οποίες η ενέργεια παίζει βασικό ρόλο, δημιουργεί μεγάλες πιέσεις στις βιοτεχνικέςεπιχειρήσεις και πολλες από αυτές θα αναγκαστούν να μετακυλισουν το κόστος στα προϊόντα τους» δηλώνει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο πρόεδρος του βιοτεχνικού επιμελητηρίου Αθηνών, Παύλος Ραβάνης.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Απόφαση-σταθμός για τη μελισσοκομία της Κρήτης: Ξεκινούν...

Σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της κρητικής μελισσοκομίας ελήφθησαν...

Πλαίσιο: Πέθανε ο ιδρυτής της αλυσίδας Γιώργος...

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο...

Απόφαση-σταθμός για τη μελισσοκομία της Κρήτης: Ξεκινούν...

Σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της κρητικής μελισσοκομίας ελήφθησαν...

Πλαίσιο: Πέθανε ο ιδρυτής της αλυσίδας Γιώργος...

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου

Διακοπές ρεύματος έχουν προγραμματιστεί για αύριο, Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου...

Ηράκλειο: Νεκρός 40χρονος κοντά στην παραλιακή – Εξετάζεται εγκληματική ενέργεια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών...

Εθνικό απολυτήριο: Μείωση εξεταζόμενων μαθημάτων και ύλης στη Γ΄ Λυκείου

H υπουργός Παιδείας παρουσίασε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής...