Προ των πυλών αυξήσεις ακόμα και… πάνω από 50% σε προϊόντα – Δείτε αναλυτικά

Ημερομηνία:

«Ηλεκτροσόκ» στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά προκαλούν οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος.

Ήδη, έχει ξεκινήσει ένα ντόμινο ανατιμήσεων σε είδη ευρείας κατανάλωσης, που θα φτάσουν ή θα ξεπεράσουν το 30%!

Σε ένα συνοικιακό κρεοπωλείο η αύξηση του κόστους ρεύματος φτάνει και τα 200 ευρώ από τον ένα λογαριασμό στον άλλο.

Το αποτέλεσμα; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, μέσα σε 5 μήνες, τα αμνοερίφια «τσίμπησαν» 15%, το χοιρινό, το μοσχάρι και το κοτόπουλο πήραν πάνω από 10%.

Πέρσι, τέτοια περίοδο, αυτή η επιχείρηση για 5.911 κιλοβατώρες πλήρωσε για ρεύμα 959 ευρώ. Φέτος, για το ίδιο χρονικό διάστημα και μικρότερη κατανάλωση, κλήθηκε να πληρώσει 1.581 ευρώ.

Αιτία; Η ρήτρα των 897 ευρώ, που πυροδότησε η έκρηξη του φυσικού αερίου

Και τα χειρότερα έρχονται: το 42,2% των επιχειρήσεων προαναγγέλλει αυξήσεις τιμών έως 15%, το 18,52 % εκτιμά ότι οι αυξήσεις θα φτάσουν το 30%, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό κοντά στο 14%, που ετοιμάζεται για αυξήσεις πάνω από 50%.

«Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες για τις οποίες η ενέργεια παίζει βασικό ρόλο, δημιουργεί μεγάλες πιέσεις στις βιοτεχνικέςεπιχειρήσεις και πολλες από αυτές θα αναγκαστούν να μετακυλισουν το κόστος στα προϊόντα τους» δηλώνει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο πρόεδρος του βιοτεχνικού επιμελητηρίου Αθηνών, Παύλος Ραβάνης.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ελαιόλαδο: Στη Βουλή το χάσμα των 10...

Σε υψηλούς τόνους εξελίχθηκε στη Βουλή η συζήτηση για...

Τι αλλάζει στις ταξιδιωτικές συνήθειες ο πόλεμος...

Η Ελλάδα διατηρεί ισχυρή θέση ως ασφαλής προορισμός. Αισιόδοξα είναι...

Ελαιόλαδο: Στη Βουλή το χάσμα των 10...

Σε υψηλούς τόνους εξελίχθηκε στη Βουλή η συζήτηση για...

Τι αλλάζει στις ταξιδιωτικές συνήθειες ο πόλεμος...

Η Ελλάδα διατηρεί ισχυρή θέση ως ασφαλής προορισμός. Αισιόδοξα είναι...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Αναβάλλεται η εκδήλωση για την Πρωτομαγιά στη Γαλλική Σχολή

Αναβάλλεται η εκδήλωση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στη Γαλλική...

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων ανάδειξης εσωτερικών μελών Συμβουλίου Διοίκησης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ), ανακοινώνει τα αποτελέσματα της...

Ανάρτηση Κτηματολογικών Πινάκων και Διαγραμμάτων στην Π.Ε Ρεθύμνου

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο ενημερώνει τους κατόχους ακίνητης περιουσίας στους...