Προ των πυλών οι υπογραφές για την Αμερικανική Βάση Γουρνών

Οι υπογραφές αφορούν μια έκταση 345 στρεμμάτων

Προ των πυλών οι υπογραφές για την Αμερικανική Βάση Γουρνών

Μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές, με τις οποίες μια μεγάλη έκταση- 345 στρεμμάτων εντός της πρώην αμερικανικής Βάσης Γουρνών θα περάσει επισήμως πλέον στα χέρια της παραχωρησιούχου εταιρείας Reds, η οποία πλειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, προσφέροντας αντίτιμο 40,2 εκατ. ευρώ.

Τη σχετική αποκάλυψη έκανε στην εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ της KRHTH TV ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, μετά από ενημέρωση που είχε από το ΤΑΙΠΕΔ.

Την ίδια ώρα, σε θέση μάχης παραμένει ο Δήμος Χερσονήσου, ο οποίος διεκδικεί να πάρει στα δικά του χέρια 72 στρέμματα εντός της πρώην αμερικανικής Βάσης, προκειμένου να φτιάξει αναγκαίες κοινόχρηστες υποδομές , με τον δήμαρχο να στέλνει νέα επιστολή στην εταιρεία Ακινήτων του δημοσίου.

Οι κλειστές πόρτες της ΕΤΑΔ ως προς τα 72 στρέμματα εντός της πρώην βάσης Γουρνών δεν αποτελούν βεβαίως τη μοναδική περίπτωση διαχρονικής αδιαφορίας του κεντρικού κράτους απέναντι σε ανάλογα αιτήματα του δήμου Χερσονήσου.

Χαρακτηριστική περίπτωση η μαρίνα-”φάντασμα” στα Μάλια που έχει μείνει ημιτελής από το 2000. Χρειάστηκαν κι εκεί επίπονες προσπάθειες και πιέσεις πολλών ετών για να παραχωρηθεί το 2019 στον δήμο Χερσονήσου που όπως γνωστοποίησε ο Γιάννης Σέγκος φιλοδοξεί να την ολοκληρώσει , ετοιμάζοντας διαγωνισμό που θα απευθύνεται σε ιδιώτες.neakriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.