Πρόεδρος ΕΚΑΒ: Προσωρινή η μεταφορά κρουσμάτων με ασθενοφόρο στα ξενοδοχεία καραντίνας

«Η μεταφορά με ασθενοφόρο κρουσμάτων κορωνοϊού που δε χρήζουν νοσηλείας, στα ξενοδοχεία καραντίνας, υπογραμμίζω ότι είναι προσωρινή». Αυτό ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, μιλώντας στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό CRETA και συμπλήρωσε: «Ελπίζω ότι το προσωρινό της κατάστασης δε θα ξεπεράσει την εβδομάδα που μιλάμε».

Η χρήση ασθενοφόρου ως μεταφορικό μέσο σε ξενοδοχεία καραντίνας, έχει προκαλέσει την αντίδραση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, δεδομένου ότι υπάρχουν περιοχές όπως η Σητεία και η Ιεράπετρα, όπου υπάρχει μόλις ένα ασθενοφόρο, το οποίο εφόσον χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά κρούσματος, δεσμεύεται για τουλάχιστον 3 ώρες, λόγω της απολύμανσης που πρέπει να ακολουθήσει.

«Σε καμία περίπτωση δε θα φύγει το μοναδικό ασθενοφόρο της περιοχής για τη διακομιδή σε ξενοδοχείο καραντίνας, κρούσματος κορωνοϊού. Τη μεταφορά θα την αναλάβει ασθενοφόρο από άλλο τομέα που διαθέτει περισσότερα οχήματα, δεδομένου ότι οι συνθήκες επιτρέπουν να καθυστερήσει.»

Ο κ. Παπαευσταθίου σημείωσε πως βάσει της ΚΥΑ, η μεταφορά στα ξενοδοχεία καραντίνας προβλέπεται να γίνεται με ιδιωτικό μέσο, και το ΕΚΑΒ, θα έχει μόνο την ευθύνη του συντονισμού της μεταφοράς. «Δεν τίθεται θέμα ασφάλειας, εφόσον ο οδηγός του ιδιωτικού μέσου τηρεί τα μέσα ατομικής προστασίας. Άλλωστε τα άτομα αυτά που θα εμπλακούν με τη μεταφορά, θα μπορούν να εκπαιδευτούν από το ΕΚΑΒ.»https://creta24.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.