Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται η έλευση του καιρικού συστήματος με το όνομα «EVA» με κύρια χαρακτηριστικά τους κεραυνούς και τα μεγάλα ύψη βροχής, που θα επηρεάσουν το νησί από τις πρώτες ώρες της Κυριακής 06-11-2022.

Όπως ανακοινώθηκε, όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα της Περιφέρειας Κρήτης που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Μάλιστα, από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας έγινε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες αυτοπροστασίας.

Μεταξύ αυτών συστήνει σε περιοχές που προβλέπεται εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων, οι πολίτες να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς, να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά, να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα και να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

Επίσης, να προφυλάσσονται αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης, να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, πινακίδες και από περιοχές, όπου μπορεί να υπάρξει πτώση αντικειμένων και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως η Τροχαία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Κρήτη ποντάρει στους Ινδικούς γάμους –...

Ο γαμήλιος τουρισμός ως «όχημα» για είσοδο στην αγορά...

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή 31 Μαΐου,...

Η Κρήτη ποντάρει στους Ινδικούς γάμους –...

Ο γαμήλιος τουρισμός ως «όχημα» για είσοδο στην αγορά...

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή 31 Μαΐου,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νέα έκκληση της Unesco για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Αρκετά κράτη μέλη της Unesco υποστήριξαν το ελληνικό αίτημα...

Επιστροφές εισφορών από τον e-ΕΦΚΑ: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους

Σε νέα καταβολή επιστροφών προχωρά ο e-ΕΦΚΑ, επιστρέφοντας αχρεωστήτως...

Η Κρήτη ποντάρει στους Ινδικούς γάμους – Διαρκούν ως 7 μέρες, έχουν εκατοντάδες καλεσμένους

Ο γαμήλιος τουρισμός ως «όχημα» για είσοδο στην αγορά...

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η έκθεση Τυχεροπούλου φέρνει ανατροπές

Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε η Τυχεροπούλου για...