Προετοιμασία της παραλίας της Παχιάς Άμμου για τις θαλάσσιες χελώνες

Προετοιμασία της παραλίας της Παχιάς Άμμου για τις θαλάσσιες χελώνες

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού καλεί τους πολίτες την Τετάρτη 24 Μαΐου στις 16:30 στην Παχιά Άμμο στον Σταυρό Ακρωτηρίου, να συμμετέχουν στην προετοιμασία της παραλίας για τις θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta που αναμένεται όπως κάθε χρόνο να γεννήσουν τα αυγά τους εκεί.

Από τα τέλη Μαΐου και μετά οι θηλυκές χελώνες βγαίνουν στη στεριά μόνο για να γεννήσουν τα αυγά τους. Γεννούν πάντα στην παραλία όπου γεννήθηκαν και οι ίδιες. Βγαίνουν από τη θάλασσα τη νύχτα, σκάβουν τρύπες στην άμμο, γεννούν εκεί τα αυγά τους και τα σκεπάζουν.

Οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει μικρές ξύλινες πινακίδες για να τις τοποθετήσουμε κοντά στα σημεία όπου οι χελώνες συνήθως εναποθέτουν τα αυγά τους, ώστε οι λουόμενοι να μπορούν να προστατεύουν αυτά τα σημεία. Θα υπάρξει επίσης μία σύντομη ενημέρωση από εκπρόσωπο του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ.

Παράλληλα με τη δράση, οι εθελοντές θα φυτέψουν μικρά αρμυρίκια και θα σχεδιάσουν μαζί με παιδιά μια αφίσα για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και της ακτής. Σημείο συνάντησης στο Parking αυτοκινήτων της Παχιάς Άμμου (χώρος πάρκινγκ πίσω από την ξύλινη καντίνα).ertnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.