Προφυλακίστηκαν οι δύο λιμενικοί και άλλοι 8 εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

Ημερομηνία:

Οι λιμενικοί μέσα σε εννέα μήνες «έσπρωξαν» στην αγορά περισσότερα από 14 κιλά κοκαϊνης
Προφυλακίστηκαν, μετά τις απολογίες τους, οι 10 κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται και δύο λιμενικοί, αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος όπως αποκάλυψε το in.

Οι λιμενικοί που υπηρετούσαν στην ασφάλεια του κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μαζί με τρεις έγκλειστους στις φυλακές Κορυδαλλού και άλλους 8 συνεργούς, άνδρες και γυναίκες, είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση.

Μάλιστα, όπως δείχνουν τα στοιχεία των Αρχών, μέσα σε εννέα μήνες «έσπρωξαν» στην αγορά περισσότερα από 14 κιλά κοκαϊνης, με κέρδη που έφτασαν τα 1.232.000 ευρώ σε εννέα μήνες.

Η αρχηγός και ο ρόλος των λιμενικών
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν μια 71χρονη γυναίκα, κρατούμενη σε φυλακές της χώρας, με τα ψευδώνυμα «θεία» και «χοντρούλα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα των ναρκωτικών ακολουθούσαν κατά γράμμα τις οδηγίες της.

Από την πλευρά τους, οι δύο λιμενικοί είχαν κομβικό ρόλο στην οργάνωση. Ο ένας, με το ψευδώνυμο «Παύλος» ή «ανιψιός», εξασφάλιζε τις κατασχεμένες ποσότητες κοκαΐνης που φυλάσσονταν και προορίζονταν για καύση, ενώ ο δεύτερος, εκμεταλλευόμενος την υψηλή θέση στην οποία υπηρετούσε, παρείχε κάλυψη στον συνάδελφό του.

Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος προχώρησε στην άμεση απομάκρυνση των δύο αξιωματικών, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια ΕΔΕ

Ταμίας της οργάνωσης και υπεύθυνη για όλες τις πληρωμές ήταν μια 63χρονη γυναίκα με το ψευδώνυμο «Πέπη», η οποία είχε αναλάβει το ρόλο του φύλακα της καβάτζας, του σπιτιού δηλαδή που ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά στο Κερατσίνι.

Επίσης, σημαντικό ρόλο στην οργάνωση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών έπαιζε και ένας ακόμη κρατούμενος των φυλακών. Πρόκεται για έναν 71χρονο με το ψευδώνυμο «φαφούτης» ή «Αραφάτ», ο οποίος έδινε και σημαντικές πληροφορίες για τις συναλλαγές.

Κοκαΐνη, όπλα, σφαίρες και ζυγαριές ακριβείας κατέσχεσαν οι Αρχές

Οι μυστικές συνομιλίες
Κατά τις συνομιλίες τους, τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών επικοινωνούσαν με κωδικούς, προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί.

Έτσι, χρησιμοποιούσαν τη λέξη «γατάκια» για τα κιλά κοκαΐνης, τη λέξη «δραχμή» για το γραμμάριο ναρκωτικών και τη λέξη «μηχανάκια» για τις ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών.

Τα στελέχη τού τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. κατέσχεσαν συνολικά:

8 κιλά κοκαΐνης
όπλα
σφαίρες και
ζυγαριές ακριβείας.
Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν πολλές ταυτότητες αλλοδαπών, τις οποίες τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν για να αγοράζουν κινητά και κάρτες sim.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή προχώρησε στην άμεση απομάκρυνση των δύο αξιωματικών, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σχολικές εκδρομές: Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο...

Νέο πλαίσιο για τις εκπαιδευτικές μετακινήσεις σε Δημοτικά, Γυμνάσια...

Και τα φύκια αξίζουν δεύτερη ευκαιρία!

Ενα ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΛΚΕΘΕ δίνει νέα ζωή στα...

Σχολικές εκδρομές: Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο...

Νέο πλαίσιο για τις εκπαιδευτικές μετακινήσεις σε Δημοτικά, Γυμνάσια...

Και τα φύκια αξίζουν δεύτερη ευκαιρία!

Ενα ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΛΚΕΘΕ δίνει νέα ζωή στα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΟΟΣΑ: Νέοι στην Ελλάδα – Μισθοί 40% χαμηλότεροι και πάνω από 60% του εισοδήματος η στέγαση

Χαμηλοί μισθοί, υψηλή ανεργία και στεγαστικό κόστος «φρενάρουν» την...

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τον Εθνομάρτυρα Ρούσσο Κούνδουρο στον Άγιο Νικόλαο

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης...

Εορτολόγιο 21 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αποστόλου Θαδδαίου,...