Προκηρύχθηκε ο 8ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Τυποποιημένου Ελαιολάδου

Προκηρύχθηκε ο 8ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Τυποποιημένου Ελαιολάδου από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη που θα διεξαχθεί στις 18, 19 και 20 Μαρτίου 2022.

Προκηρύχθηκε ο 8ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Τυποποιημένου Ελαιολάδου

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους: «ΕΛΓΟ Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), Σύνδεσμο Τυποποιητών Κρήτης (ΣΥΤΕΚ), Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ), Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣ Ρεθύμνου».

Στον διαγωνισμό σύμφωνα με τη συντονίστρια του διαγωνισμού Ελευθερία Γερμανάκη, μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου κάθε μορφής, συνεταιριστικές οργανώσεις, παραγωγοί ή ομάδες παραγωγών, που διαθέτουν στην αγορά Κρητικό επώνυμο τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με brand & LOT number, ελαιοκομικής περιόδου 2021-2022 σε ποσότητα τουλάχιστον 1.000 κιλών, σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες: «Τυποποιημένο ελαιόλαδο συμβατικής καλλιέργειας, Τυποποιημένο ελαιόλαδο Βιολογικής καλλιέργειας (με προσκόμιση ανάλογου πιστοποιητικού) και Τυποποιημένο ελαιόλαδο με πιστοποίηση ΠΟΠ ή ΠΓΕ (με προσκόμιση ανάλογου πιστοποιητικού από τον Agrocert)».

Οι αιτήσεις για την συμμετοχή είναι ανοιχτές μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού www.cretanooc.org και η αποστολή δειγμάτων ολοκληρώνεται την Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022. Η αξιολόγηση θα γίνει την Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣ Ρεθύμνου, με τη συμμετοχή ομάδας δοκιμαστών από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού με επικεφαλής την Έφη Χριστοπούλου χημικό εμπειρογνώμονα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας. Η τελετή απονομής των βραβείων και διακρίσεων έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, και προσεχώς θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για την εκδήλωση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν πληροφορίες για την συμμετοχή και την υποβολή αιτήσεων:
  • στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.cretanooc.org
  • ή στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης
  • στα τηλ 2813 410234, 28313 40705 & 697 9552 591
  • ή στο e-mail info@agrocrete.co

Τα σχόλια είναι κλειστά.